Adatvédelmi szabályzat

A MAM számára fontos az Ön bizalma, és mi elkötelezettek vagyunk a személyes adatai védelme iránt. Ennek megfelelően személyes adatait nem adjuk el senkinek. Amennyiben személyes adatokat osztunk meg harmadik felekkel, az kizárólag azzal a céllal történik, hogy szolgáltatásokat nyújthassanak számunkra (ilyenek például a műszaki ellenőrzéssel, fejlesztéssel, megrendelések teljesítésével kapcsolatos tevékenységek).
Ebben az adatvédelmi nyilatkozatban részletesen elmagyarázzuk, hogy milyen típusú személyes adatokat gyűjthetünk Önről, amikor kapcsolatba lép velünk. Azt is elmagyarázzuk, hogyan használjuk fel a személyes adatait, hogyan tároljuk és kezeljük ezeket az adatokat, és hogyan gondoskodunk a biztonságukról.
Sok információ található itt, mert azt szeretnénk, ha Ön teljes körűen tájékozott lenne adatai felhasználását és az ezzel kapcsolatos jogait illetően.
Reméljük, hogy a következő fejezetek választ adnak minden kérdésére, de ha nem, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Időről időre módosíthatjuk ezt az adatvédelmi nyilatkozatot, ezért javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse azt át újra.

A MAM csoport („MAM, „mi”, „minket” és „miénk”) 17 országban van jelen, és együtt dolgozik azért, hogy termékeket és szolgáltatásokat nyújthasson Önnek. Ezért előfordulhat, hogy a vállalatcsoporton belül kezeljük a személyes adatait, ha arra szükség van ahhoz, termékeket és szolgáltatásokat nyújthassunk Önnek. Ez például azt jelenti, hogy a vásárlásaival kapcsolatos információkat az impresszumban szereplőktől eltérő egységhez továbbítjuk. Azonban biztos lehet, hogy személyes adataidat csak az ÁAR követelményeinek megfelelően adjuk tovább.
Bizonyos esetekben ezzel összefüggésben a személyes adatokat az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli harmadik országokba is továbbadhatjuk. Minden esetben gondoskodtunk az adatvédelem megfelelő szintjéről.
A weboldal adatkezelője a MAM Group – Marketing & Product Development.
MAM Babyartikel GmbH
Lorenz-Mandl-Gasse 50
1160 Bécs
Ausztria
Tel.: +43 1 49 141-0
Fax: +43 1 49 141-404
office@mambaby.com
Cégjegyzékszám: FN 110465Z
Cégbíróság: HG Wien
Kamarai tagság: WKÖ
Közösségi adószám: ATU 142 43 503

  • Amikor meglátogatja valamelyik weboldalunkat.
  • Amikor MAM Club fiókot hoz létre nálunk.
  • Amikor MAM Service 4 Professionals fiókot hoz létre nálunk.
  • Ha a vállalkozása (vagy az a vállalkozás, amelynek dolgozik) kereskedelmi kapcsolatban áll velünk termékeink kiskereskedelmi piacon történő vásárlása és értékesítése céljából, illetve eladóként vagy szállítóként (kérjük, olvassa el a 11. fejezetet is).
  • Amikor online vásárol, és vendégként jelentkezik be.
  • Amikor online vásárol, cookie-k és hasonló technológiák segítségével információkat rögzítünk, amelyeket a webhelyünk meglátogatásakor kezelhet.
  • Amikor kapcsolatba lép velünk a közösségi médiában.
  • Amikor letölti vagy telepíti valamelyik alkalmazásunkat.
  • Amikor bármilyen módon kapcsolatba lép velünk kérdéseivel, panaszaival stb.
  • Amikor nyereménysorsoláson vagy nyereményjátékban vesz részt.
  • Amikor úgy dönt, hogy kitölt egy általunk küldött kérdőívet.
4.1 A weboldal használatával kapcsolatos adatok
Amikor meglátogatja a weboldalunkat, a weboldal Ön által történő használata során gyűjtött adatokat statisztikai célból ideiglenesen tároljuk a webszerverünkön, hogy javítsuk weboldalunk minőségét. Ez az adatállomány a következőket tartalmazza:
  • információk a használt böngésző típusáról és verziójáról;
  • a felhasználó operációs rendszere;
  • a felhasználó internetszolgáltatója;
  • a felhasználó eszközének IP-címe olyan mértékben lerövidítve, hogy abból semmilyen személyes adat újbóli azonosítása ne legyen lehetséges;
  • a hozzáférés dátuma és időpontja;
  • a hozzáférés állapota (továbbított fájl; a fájl nem található);
  • azok a webhelyek, melyekről a felhasználó rendszere elérte a weboldalunkat; és
  • a felhasználói rendszere által a weboldalunkon keresztül elért weboldalak.
A felhasználási adatok kezelésének jogalapja az ÁAR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja. Használati adatait nem kezeljük a munkamenet időtartamánál hosszabb ideig.

4.2 Az Ön IP-címének tárolása
Weboldalunk hét (7) napig tárolja az Ön böngészője által továbbított IP-címet, szigorúan a webhelyünk támadásainak azonosítása, korlátozása és megszüntetése céljából.

4.3 Egyéb, harmadik fél által biztosított műszaki tartalom és funkciók integrálása
Az alábbiakban felsorolt harmadik felek technikai funkcióit és tartalmát használjuk weboldalaink megjelenítéséhez. A weboldalunkra való belépéskor bizonyos tartalmak letöltésre kerülnek az ezeket a funkciókat és tartalmakat biztosító harmadik fél szolgáltatóktól. A harmadik fél szolgáltató ennek során tájékoztatást kap arról, hogy Ön megnyitotta az oldalunkat, és megkapja az e célból technikailag szükséges használati adatokat.
Ezt a tartalmat azon jogos érdekünk alapján ágyazzuk be, hogy az oldal vonzóbbá és informatívabbá váljon (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Egyedi esetekben a cookie banneren keresztül kérjük az Ön hozzájárulását (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).
Ha nem járul hozzá személyes adatainak a fent említett harmadik fél által biztosított tartalom integrálásával történő kezeléséhez, akkor weboldalaink használata során bármikor tiltakozhat a további kezelés ellen. Ehhez a megfelelő kiegészítők és bővítmények, például NoScript használatával kapcsolja ki a böngészőjében a webes betűtípusok és parancsfájlok letöltését.

4.4 MAM a fogyasztók számára – a MAM Baby Club
Ha szeretne csatlakozni a MAM Baby Clubhoz, néhány személyes adat megadására fogjuk kérni, hogy regisztrálhassuk a klubban, ahol sokféle előnyt élvezhet.
A MAM Club a következőket biztosítja az Ön számára:
  • információk a MAM-ról és automatikus értesítések, ha új termékek állnak rendelkezésre; és
  • hozzáférés a MAM Baby online áruházhoz, ahol megvásárolhatja a termékeinket.
Kérjük, töltse ki regisztrációs űrlapunkat, amely a következő adatokat tartalmazza:
  • titulus;
  • utónév;
  • vezetéknév;
  • e-mail cím;
  • város; és
  • Hol hallott a MAM-ról?
Annak érdekében, hogy jobban megismerjük Önt, és személyre szabjuk a MAM Clubban nyújtott szolgáltatásainkat, valamint hogy a MAM Baby Club legérdekesebb tartalmait (például személyre szabott termékajánlókat és kuponokat) kínálhassuk Önnek, kérjük, hogy önkéntes alapon adja meg a következő információkat:
  • nem;
  • telefonszám;
  • utcanév;
  • házszám;
  • irányítószám;
  • állam;
  • születési idő;
  • a terhességére vonatkozó információk (a születendő baba keresztneve, ha már kiválasztotta, a szülés várható ideje, a baba várható neme stb.);
  • a baba fejlődésével kapcsolatos információk – a gyermeke(i)mről (vannak már 3 évesnél fiatalabb gyermekei?, név, születésnap, nem stb.)
Vásárlásai elküldéséhez és piackutatás végzéséhez kezeljük a címadatait és elérhetőségi adatait, ha beleegyezik ebbe a kezelési műveletbe. A terhességre és a baba fejlődésére vonatkozó részleteket azzal a céllal kezeljük, hogy személyre szabott hírleveleket kínálhassunk Önnek ennek a fontos utazásnak a során.
Ha hozzájárult, lehetséges, hogy a MAM Baby Clubba és a kapcsolódó szolgáltatásra szóló regisztrációját partnereinktől vagy kapcsolt vállalkozásainktól kapjuk meg. Csak a regisztrációs űrlapon az Ön által megosztott adatokat fogjuk megkapni.
Kérjük, hogy önkéntes alapon adja meg a nemére vonatkozó adatokat annak érdekében, hogy közönségünket szegmentálhassuk piackutatási tevékenységeinkhez. Kérjük, olvassa el a „ Gyermekekkel és/vagy kiskorúakkal kapcsolatos információk” című fejezetet is. 
Regisztrációja dátumát és időpontját ezenkívül dokumentálás céljából is kezeljük.
Profilját bármikor módosíthatja vagy törölheti a fiókján belül. Az adatok ezután automatikusan törlődnek a rendszerből, ha nincsenek megőrzési követelmények, és/vagy ha az adatokra eseti alapon nincs szükség (pl. nyitott követelések esetén).
Ha adatai regisztrációja szükséges a szerződés teljesítéséhez vagy ahhoz, hogy lépéseket tegyünk az Önnel mint természetes személlyel kötött szerződés megkötése előtt, akkor személyes adatainak kezelése az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján történik. Ha nem kötött velünk szerződést, és az adatokra nincs szükség ahhoz, hogy az Önnel való szerződéskötésre vonatkozóan lépéseket tegyünk, az adatkezelés az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti tájékoztatásra épülő beleegyezésen alapul.


4.5 MAM egészségügyi szakemberek számára – MAM Service 4 Professionals (MAM szolgáltatás szakembereknek)A MAM Service 4 Professionals szolgáltatáshoz való hozzáféréssel rendelkező egészségügyi szakemberként Ön számos előnyt élvezhet a korlátozott hozzáférésű területeken belül.
Ha egészségügyi szakemberként szeretne csatlakozni a MAM Service 4 for Professionals szolgáltatáshoz, kérjük, regisztráljon. A regisztrációhoz vagy bejelentkezéshez a következő lehetőségek közül választhat: (i) MAM bejelentkezés vagy (ii) DocCheck bejelentkezés. További részletekért tekintse át az alábbi információkat.
A regisztrációt követően használhatja az egészségügyi szakembereknek szóló szolgáltatásainkat. A következőket biztosítjuk Önnek:
  • a MAM-ra és a fejlődéssel kapcsolatos tartalomra vonatkozó információk;
  • hozzáférés a MAM Baby Online áruházhoz, ahol megvásárolhatja termékeinket;
  • hozzáférés a MAM Healthcare Networkhöz (MAM egészségügyi hálózat), amely áttekintést nyújt az aktuális eseményekről és képzésekről, valamint hozzáférést biztosít az eseményekhez (a szervezetek által az ilyen eseményekhez biztosított weboldalakon keresztül);
  • hozzáférés egy különböző szűrőfunkciókkal rendelkező adatbázishoz, amely a fejlődéssel kapcsolatos témákkal foglalkozó tanulmányokat tartalmaz;
  • hozzáférés a MAM Science Cornerhez, ahol elmélyítheti a tudását; és
  • hozzáférés a MAM negyedéves tudományos hírleveléhez.
Profilját bármikor módosíthatja vagy törölheti a fiókján belül. Az adatok ezután automatikusan törlődnek a rendszerből, ha nincsenek megőrzési követelmények, és/vagy ha az adatok nem szükségesek egyedi esetben (pl. nyitott követelések esetén).
Ha adatai regisztrációja szükséges a szerződés teljesítéséhez vagy ahhoz, hogy lépéseket tegyünk az Önnel mint természetes személlyel kötött szerződés megkötése előtt, akkor az adatkezelés az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja alapján történik. Amennyiben nem kötött szerződést a MAM-mal, és adatai nem szükségesek ahhoz, hogy szerződést kössünk Önnel, az adatkezelés az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti tájékoztatásra épülő beleegyezésen alapul.
(i) MAM bejelentkezés egészségügyi szakembereknek
Kérjük, adja meg a következő információkat:
  • titulus;
  • utónév;
  • vezetéknév;
  • e-mail cím;
  • város;
  • ország;
  • munkakör (különböző választási lehetőségek); és
  • szakmai igazolás (szakmai képesítés, például diploma, bizonyítvány, szakmai azonosító stb.). A képesítését igazoló dokumentumot faxon vagy a regisztrációs űrlapon megadott postacímre is elküldheti. ^111
A MAM ezt a rovatot a kibővített tudásbázis és az egészségügyi szakembereket célzó szolgáltatások miatt csak egészségügyi szakembereknek kínálja.
Annak érdekében, hogy jobban megismerjük Önt, és érdekesebb tartalmakat kínálhassunk a Service4Professionals-ben (például személyre szabott termékajánlók és kupon), arra kérjük, hogy önkéntes alapon adja meg a következő információkat:
  • telefonszám;
  • utca, házszám;
  • utca, házszám 2;
  • megye;
  • irányítószám;
  • születési idő;
  • szakterület;
  • intézmény neve;
  • megjegyzés;
  • nem.
Regisztrációja dátumát és időpontját ezenkívül dokumentálás céljából is kezeljük.
(ii) DocCheck regisztráció
A regisztráció és az egyetlen egységes belépési eljárással történő bejelentkezés megkönnyítésére beágyazott DocCheck parancsfájlt használunk. A parancsfájlt a DocCheck Community GmbH fejlesztette. Ha ezt a regisztrációs módszert választja, egy külön lap nyílik meg, ahol vagy be kell jelentkeznie a DocCheck alkalmazásba, vagy létre kell hoznia egy DocCheck fiókot. A személyes adatok DocCheck által történő kezeléséért nem vállalunk felelősséget. Ha az egyszeri bejelentkezést használja, a DocCheck tájékoztatást kap a MAM Service 4 Professionals terület korlátozott hozzáférésű használatával kapcsolatban.
A parancsfájlt jogos érdekünk alapján ágyazzuk be, hogy egyszerűbbé tegyük regisztrációját és bejelentkezését, valamint hogy egyetlen bejelentkezési módot biztosíthassuk Önnek (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Ha a DocCheck oldalon regisztrál, akkor hozzájárulását a DocCheck Community GmbH részére adja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha visszavonja beleegyezését személyes adatainak a DocCheck által történő kezeléséhez, akkor nem fogja tudni használni a DocCheck bejelentkezést a MAM weboldalán.
Az adatok kezelésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a DocCheck adatvédelmi szabályzatát: http://info.doccheck.com/com/privacy/


4.6 Termékek és online áruház
Az ügyfelek és az egészségügyi szakemberek online áruházunkban vásárolhatják meg termékeinket. Az adásvételi szerződés megkötéséhez regisztrálnia kell a weboldalunkon. Shopware 6 megoldást integráltunk a weboldalba, ami azt jelenti, hogy az Ön személyes adatait és a vásárlással kapcsolatos információkat Németországba továbbítjuk. Megfelelő adatvédelmi szerződéseket kötöttünk, és gondoskodtunk arról, hogy adatai biztonságban legyenek. Az adásvételi szerződés megkötésekor arra fogjuk kérni, hogy adja meg a címét annak érdekében, hogy elküldhessük Önnek a MAM Baby termékeit. 
Ha Ön fogyasztó vagy egészségügyi szakember, személyes adatainak kezelésére az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) pontjában meghatározott jogalap szerint kerül sor, azaz az adatok kezelése a szerződéskötés vagy a szerződéskötés előtti lépések megtételének célját szolgálja. Amennyiben Önnek vállalkozása van, és szeretné megrendelni termékeinket a vállalkozása számára, az adatkezelés a termékeinknek az Ön részére történő szállítása iránti jogos érdekünk alapján történik (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). 
4.7 fizetési folyamat
Csak az Ön megrendelésének adatait, a számla összegét, a számla esedékességének dátumát és az árucikk(ek) leírását kezeljük annak ellenőrzése érdekében, hogy megkaptuk-e a kifizetést valamelyik pénzforgalmi szolgáltatónktól. A fizetési mód kiválasztásától függően a rendszer átirányítja Önt egy másik platformra, ahol a fizetési folyamat zajlik. Ön a „Fizetés PayPallal” (PayPal Holdings Inc.), a „Klarna” (Klarna Bank AB) és a Visa vagy MasterCard fizetési lehetőségek közül választhat. A szolgáltatók és a hitelkártya-társaságok az Ön adatait külön adatkezelőként dolgozzák fel, amely független tőlünk. 
Az Ön fizetési adataihoz kapcsolódó kezelt személyes adatok mennyisége minden egyes pénzforgalmi szolgáltató esetében eltérő. Ha további információkat szeretne kapni a kezelt személyes adatok kategóriáiról és általában a műveletről, kérjük, olvassa el a szolgáltatók vonatkozó adatvédelmi szabályzatát. 
Fizetési adatait az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint kezeljük a szerződés teljesítése érdekében, ha Ön természetes személy, illetve azon jogos érdekünk alapján, hogy a kifizetést megkapjuk, ha Ön egy üzleti vállalkozást képvisel (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). A fizetési módot és az adatok valamelyik pénzforgalmi szolgáltató részére történő továbbítását Ön önkéntes alapon választhatja ki az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint. 
4.8 Ügyfél-elégedettségi felmérések
Folyamatosan dolgozunk szolgáltatásaink és termékeink javításán. A vásárlási folyamat során arra fogjuk kérni, hogy járuljon hozzá az ügyfél-elégedettségi felmérésekben való részvételhez, és csak akkor küldünk Önnek ilyen felméréseket, ha előzetesen hozzájárult a részvételhez. Ha Ön hozzájárulását adta, akkor lehetséges, hogy partnereinktől vagy kapcsolt vállalkozásainktól kapja meg a felméréseinkre történő feliratkozást. Ha Ön ebben az esetben hozzájárulását adja a részvételhez, e-mail címét továbbítjuk a Netigate AB és a Survalyzer AG részére, hogy kiküldhessék a felmérésre szóló meghívókat. 
A Netigate AB és a Survalyzer AG kezelni fogja az Ön nevét, a részvétel dátumát és idejét, valamint a válaszait. Az ügyfélfelmérésre adott válaszait nem Önnel kapcsolatban, hanem elkülönítve és összesített formában tároljuk statisztikai értékelési célokra, kivéve, ha Ön a felmérésben a kapcsolattartási adatait önként megadja. Ha azt szeretné, hogy visszajelzései alapján felvegyük Önnel a kapcsolatot, kérjük, adja meg elérhetőségét a felmérés megadott helyén. 
Adatkezelési megállapodásokat kötöttünk annak érdekében, hogy a megfelelő intézkedések végrehajtását biztosítsuk az Ön személyes adatainak védelmére. Személyes adatainak a felmérésen belüli kezelése az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Felhívjuk figyelmét, hogy semmilyen kár vagy negatív hatás nem éri Önt, ha úgy dönt, hogy nem vesz részt a felmérésekben. Ön bármikor visszavonhatja a hozzájárulását – a jövőre nézve –, ha a kapcsolatfelvételi űrlapon kapcsolatba lép velünk. 
4.9 „Személyes terhességi naptáram” és „Babafejlődési naptár” fogyasztói hírlevél
A regisztrációs folyamat során weboldalunkon feliratkozhat a „Személyes terhességi naptáram” és/vagy a „Babafejlődési naptár” ingyenes hírlevélre. Ha hozzájárulását adta, lehetséges, hogy hírlevél-feliratkozását partnereinktől vagy kapcsolt vállalkozásainktól kapjuk meg. A hírlevélre történő regisztrációkor külön kérjük, hogy önként adja meg nevét és e-mail címét erre a célra. A regisztráció dátumát és időpontját is dokumentációs célokból tároljuk. A regisztráció során megerősítő e-mailt fog kapni tőlünk, és miután rákattintott a hivatkozásra, elkezdni kapni a kiválasztott hírlevelet.
Annak érdekében, hogy ezeket a hírleveleket elküldhessük Önnek, az Ön hozzájárulása alapján kezeljük az adatait (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Hozzájárulását bármikor visszavonhatja az egyes e-mailek végén található leiratkozási hivatkozás használatával. Ha visszavonja a hozzájárulását, gondoskodunk arról, hogy ne kapjon tőlünk további marketing-hírleveleket. Az itt megadott kapcsolatfelvételi módok használatával is elküldheti nekünk a kérelmet. 
Felhívjuk figyelmét, hogy folyamatos szerződéses kapcsolat esetén továbbra is tároljuk az Ön e-mail címét, hogy árukat és szolgáltatásokat szállíthassunk Önnek, illetve abban az esetben, ha Ön lekérdezést küld nekünk, amelyre e-mailben válaszolunk.


4.10 Hírlevél egészségügyi szakembereknek
Ha Ön regisztrált egészségügyi szakember, ingyenesen feliratkozhat a negyedéves tudományos hírlevélre. Ha szeretné megkapni a hírlevelet, akkor külön kommunikáció során fogjuk megszerezni a hozzájárulását. A regisztráció dátumát és időpontját is dokumentációs célokból tároljuk. A regisztráció során megerősítő e-mailt fog kapni tőlünk, és miután rákattintott a hivatkozásra, elkezdni kapni a kiválasztott hírlevelet. 
Adatait az Ön hozzájárulása alapján kezeljük (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pont). Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a beállítások frissítésével, az egyes e-mailek végén található leiratkozási hivatkozás használatával. Ha visszavonja a hozzájárulását, gondoskodunk arról, hogy ne kapjon tőlünk további marketing-hírleveleket. A 20. fejezetben megadott kapcsolatfelvételi módok használatával is küldhet nekünk kérelmet. 
Felhívjuk figyelmét, hogy folyamatos szerződéses kapcsolat esetén továbbra is tároljuk az Ön e-mail címét, hogy árukat és szolgáltatásokat szállíthassunk Önnek, illetve abban az esetben, ha Ön lekérdezést küld nekünk, amelyre e-mailben válaszolunk.


4.11 „Termék ismét készleten” visszaigazoló e-mail

Ön feliratkozhat egy egyszeri információs e-mailre, melyben tájékoztatjuk Önt, ha a kiválasztott termék ismét készleten van. E-mail címét semmilyen más céllal nem kezeljük, kivéve, ha Ön beleegyezik abba, hogy hírleveleink fogadásához kezeljük az adatait, vagy ha folyamatos szerződéses kapcsolatunk van Önnel.
Adatait az Ön hozzájárulása alapján (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pont), a szolgáltatás nyújtása céljából kezeljük. Amennyiben nem szeretné, hogy az egyszeri értesítést megkapja, hozzájárulását bármikor ingyenesen visszavonhatja, ha felveszi velünk a kapcsolatot itt.

4.12 Sorsolások és versenyek
Ön sorsolásokon és versenyeken vehet részt honlapunkon és hírleveleinkben. Ha részt kíván venni egy tombolán vagy versenyen, bizonyos személyes adatokat fogunk kérni Öntől, például a nevét és e-mail címét. Azt is rögzíteni fogjuk, hogy mikor melyik versenyhez csatlakozott. Ezeket az információkat abból a célból használjuk fel, hogy megerősítsük a részvételét, és/vagy értesítjük Önt, hogy nyertesnek lett kiválasztva. Bizonyos esetekben harmadik felektől is támogatást kapunk bizonyos aktiválások végrehajtásához. Az adatok bármely címzettnek történő továbbítása előtt tájékoztatjuk Önt. Ha a sorsolások vagy versenyek már nem aktívak, töröljük az Ön személyes adatait. 
Ön az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerinti hozzájárulása alapján csatlakozhat a sorsolásokhoz és versenyekhez. Beleegyezését az alábbi elérhetőségeik segítségével visszavonhatjaitt.
4.13 Adattovábbítás szolgáltatóknak
Célunk, hogy átlátható módon tájékoztassuk Önt személyes adatainak olyan szolgáltatóknak történő továbbadásáról, akik támogatnak minket termékeink és szolgáltatásaink biztosításában. Számos olyan szolgáltatót használunk, amelyek segítik az online áruházunk és a kapcsolódó szállítási szolgáltatások megszervezését, valamint technikai támogatást is kapunk ügynökségektől és információbiztonsági szakemberektől, hogy biztosítsuk személyes adatainak biztonságos kezelését. Csak akkor adunk tovább személyes adatokat, ha megtörtént a megfelelő adatvédelmi megállapodások megkötése, és képesek vagyunk az ÁAR szerinti megfelelő szintű adatvédelmet biztosítani.
4.14 Közösségimédia-hivatkozások
Platformunkon különböző közösségimédia-gombokat helyezünk el hivatkozások formájában. A weboldalon több közösségimédia-gomb áll az Ön rendelkezésére, így például Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest és YouTube. Csak gombokat jelenítünk meg a platformunkon, a közösségi média beépülő modulokat nem integráljuk. Az Öntől származó személyes adatok csak akkor kerülnek át a közösségi média szolgáltatójához, ha a gombra kattint. Ha már be van jelentkezve a közösségimédia-szolgáltatásba, a közösségimédia-szolgáltató ezeket az adatokat felhasználhatja a felhasználónév – és esetleg a valódi név – azonosítására, amikor a közösségimédia-gombra kattint. A közösségimédia-szolgáltatás által végzett adatkezelés mértékére, jellegére és céljára nincs ráhatásunk.
A közösségi platformokra vonatkozó adatvédelmi irányelvekről további információkat a közösségi médiaplatformok adatvédelmi nyilatkozataiban talál.
4.15 YouTube videók
Weboldalunk olyan videókat tartalmaz, melyeknek a tárolása nem a szervereinken történik. Ha beágyazott videókkal fér hozzá weboldalainkhoz, tartalmak töltődnek le a videókat szolgáltató harmadik fél YouTube-ról. Ez a művelet információkat közöl a YouTube-bal az Ön webhelyhez való hozzáféréséről, és az IP-címével kapcsolatos adatok kerülnek átvitelre. A YouTube további adatkezelésére nincs befolyásunk. A videók beágyazásakor azonban ügyeltünk arra, hogy aktiváljuk a YouTube által kínált kiterjesztett adatvédelmi módot. A kiterjesztett adatvédelmi mód azt jelenti, hogy a YouTube nem helyez el cookie-kat az Ön készülékén. A művelet során az Ön adatait azon jogos érdekünk alapján továbbítjuk, hogy a weboldalt az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjával összhangban a legkényelmesebb és leginformatívabb módon jelenítsük meg.

Weboldalunk cookie-kat használ. A cookie-k olyan kisméretű adatok, amelyeknek tárolása és olvasása az Ön végberendezésén történik. A készüléken található szoftverek (pl. webböngésző) képesek cookie-kat tárolni és visszaküldeni őket, amikor másodszor látogat el a weboldalra. A cookie-k olyan adatokat tartalmazhatnak, amelyek lehetővé teszik a használt eszköz felismerését. Egyes esetekben azonban a cookie-k csak bizonyos beállításokra vonatkozó információkat tartalmaznak, amelyek nem teszik lehetővé az Ön ismételt azonosítását. Lehetséges, hogy a felhasználói útmutató aktiválása, a biztonság és a webhely megjelenítése érdekében van szükség cookie-kra. A webhelyek fejlesztése során különböző lehetőségek állnak rendelkezésre az Ön készüléken tárolt információkhoz való hozzáféréshez, illetve bizonyos információkat mi is tárolunk, hogy átfogóbb képet kapjunk az Ön érdeklődéséről. Néhány ezek közül cookie-k révén, míg mások hasonló technológiák segítségével valósulnak meg, amelyek az Ön személyes adatait kezelik. Mi is olyan technológiákat használunk, amelyek nagyon hasonlóak a cookie-khoz, de más eszközöket alkalmazunk (például helyi megosztott objektumok, ujjlenyomat-vételi technikák stb.).
Mik azok a munkamenet- és állandó cookie-k?
Megkülönböztetünk munkamenet-cookie-kat, amelyek a böngésző bezárásakor törlődnek, valamint állandó cookie-kat, amelyek a látogatás lejárta után is tárolódnak. Az alábbi táblázatokban tájékoztatjuk Önt az egyes cookie-k, illetve hasonló technológiák tárolásának időtartamáról.
Mik azok az első és harmadik féltől származó cookie-k?
Ha a cookie-t közvetlenül a felhasználó által meglátogatott weboldal helyezi el, akkor első féltől származó cookie-ról beszélünk. Viszont ha a cookie-t a felhasználó által meglátogatott webhelytől eltérő webhely helyezi el, akkor azt harmadik féltől származó cookie-nak nevezzük. Harmadik féltől származó cookie általában akkor kerül beállításra, ha egy másik weboldalról származó elem van beépítve, és a böngésző az elemet más oldalakról tölti le. Ezek között lehetnek képek, hirdetések és cookie-k.
Milyen kategóriába tartozó cookie-k találhatók ezen a weboldalon?
A cookie-k és más technológiák különböző kezelési célokat szolgálnak. Weboldalunk a cookie-k és hasonló technológiák alábbiakban részletezett kategóriáit használja. Garantáljuk, hogy tájékoztatjuk Önt arról, hogyan használjuk a weboldalunkon található egyes technológiákat.
Mi a cookie-k kezelésének jogalapja?
Ha „feltétlenül szükséges cookie-kat és hasonló technológiákat” dolgozunk fel, azt az alábbiakban ismertetett törvényes céljainkkal összhangban, az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint tesszük.
A cookie-k és hasonló technológiák bármely más kategóriájára vonatkozóan személyes adatait az Ön hozzájárulása alapján, az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjával összhangban kezeljük. Ezekben az esetekben megkapjuk az Ön előzetes hozzájárulását, és azt a cookie bannerünkön keresztül rögzítjük.
Ha módosítani szeretné beállításait, kérjük, kattintson ide. Felhívjuk figyelmét, hogy ha bizonyos cookie-k vagy hasonló technológiák deaktiválva vannak a weboldalunkra vonatkozóan, előfordulhat, hogy a továbbiakban nem lesz lehetséges a weboldal által kínált összes funkció használata.



Szigorúan szükséges cookie-k és hasonló technológiák
A feltétlenül szükséges cookie-k elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Ön által a weboldalunkon belül kért szolgáltatásokat eljuttassuk Önhöz. Ezek közé tartoznak azok a technikai erőforrások, amelyek biztosítják, hogy az oldal gyorsan betöltődjön, és hogy Ön különböző eszközökön megtekinthesse oldalunkat. Szigorúan szükséges cookie-kat is használhatunk annak érdekében, hogy kötelezettségeinknek eleget tegyünk, például megszerezzük és rögzítsük az Ön hozzájárulását. Ezek a cookie-k a személyes adatok különböző kategóriáit tárolják, amelyek a cookie vagy hasonló technológia terjedelmétől, céljától és megőrzési időtartamától függnek. Az információk tartalmazhatják az Ön rövidített IP-címét, vonatkozhatnak az Ön viselkedésére a weboldalunkon, lehetnek hivatkozásadatok arról, hogy hogyan jutott el a weboldalunkra, vagy egyéb részletek, például az Ön által használt eszközre vonatkozó információk.
A technikai okokból szükséges cookie-k használatával kapcsolatos személyes adatok kezelésének jogalapja azon jogos érdekünk, hogy weboldalunkon információkat, termékeket és szolgáltatásokat nyújtsuk Önnek (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Ha egy cookie-beállítás inkább fontos, mint feltétlenül szükségesek, akkor a hozzájárulását fogjuk kérni. Nem használunk szigorúan szükséges cookie-kat vagy hasonló technológiákat analitikai, nyomon követési vagy hirdetési célokra.

Funkcionális cookie-k és hasonló technológiák
Funkcionális cookie-kat használunk, hogy kibővített funkciókat nyújthassunk Önnek, és megkönnyítsük a navigációt. Bizonyos beállításokat a rendszer úgy ment el, hogy Önnek ne kelljen újra megadnia azokat. Például a nyelvbeállítását ezzel a céllal mentjük el. Az Ön személyes adatainak kezelését ebben az összefüggésben az Ön hozzájárulása alapján végezzük az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint.

Analitikai cookie-k és hasonló technológiák
Analitikai cookie-kat használunk statisztikai adatok létrehozására és weboldalunk dizájnjának frissítésére. Ebből a célból az alább említett szolgáltatók felhasználói profilokat és állandó cookie-kat hoznak létre és tárolnak az Ön végberendezésén. Emellett lehetséges, hogy hozzáférünk böngészője vagy végberendezése felismerési funkcióihoz (pl. böngésző-ujjlenyomathoz vagy az Ön nem rövidített IP-címéhez). Ez lehetővé tenné számunkra, hogy felismerjük a visszatérő látogatókat, és ekként megszámoljuk őket. Ezenkívül a következő funkciókat használjuk a látogatószám méréséve összefüggésben.
Az álnevesített adatokat harmadik felek által szolgáltatott további adatokkal gazdagítjuk. Ezzel a módszerrel látogatóink demográfiai jellemzőit, például az életkort, a nemet és a lakóhelyet is nyilvántarthatjuk.
A Google Analytics cookie-k esetében gondoskodtunk arról, hogy IP-címének utolsó számjegyei maszkolásra és törlésre kerüljenek, mielőtt azokat a Google-ra továbbadnánk. A Google ezért csak álnevesített IP-címeket fog kapni az elemzési funkciók elvégzéséhez. 
Az Ön személyes adatainak kezelését ebben az összefüggésben az Ön hozzájárulása alapján végezzük az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint.

Harmadik féltől származó hirdetési célú nyomon követési technológiák
Nyomon követési technológiákat használunk annak érdekében, hogy célzott hirdetéseket jelenítsünk meg más weboldalakon a webhelyeink látogatása alapján, valamint hogy segítsenek meghatározni, mennyire voltak hatékonyak a hirdetési erőfeszítéseink.
Mi az a nyomon követés?
Amikor meglátogatja weboldalainkat, előfordulhat, hogy az alább felsorolt harmadik fél szolgáltatók felismerési funkciókat hívhatnak fel a böngészőjéhez vagy a végkészülékéhez (pl. böngésző-ujjlenyomatot), értékelhetik az IP-címét, elmenthetik vagy áttekinthetik a felismerési funkciókat a végberendezésén (pl. cookie-k), illetve hozzáférhetnek egyes követési képpontokhoz. Harmadik felek felhasználhatják az Ön egyedi funkcióit arra, hogy felismerjék a végberendezését más internetes oldalakon. Előfordulhat, hogy az érintett külső szolgáltatókat arra kérjük, hogy a weboldalunkon meglátogatott oldalak alapján jelenítsenek meg hirdetéseket.
Mit jelent az eszközök közötti követés?
Ha saját felhasználói adataival jelentkezik be a külső szolgáltatóhoz, a különböző böngészők és végkészülékek felismerési funkciói összekapcsolhatók egymással. Ha például a harmadik fél szolgáltató külön funkciót hozott létre az Ön által használt laptopokhoz, asztali számítógépekhez, okostelefonokhoz vagy táblagépekhez, ezek az egyedi funkciók hozzárendelhetők egymáshoz, amikor Ön egy harmadik fél szolgáltatását használja a bejelentkezési adataival. Ez lehetővé teszi, hogy a harmadik fél több eszközön keresztül is megcélozza a hirdetési kampányainkat.
Az adatkezelés az Ön hozzájárulása alapján, az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint történik.
Weboldalunk nem törekszik a vonatkozó helyi törvények által gyermekként vagy kiskorúként meghatározott személyek célzására. A gyermekek személyes adatainak kezelése nem szükséges ahhoz, hogy szolgáltatásokat nyújtsuk Önnek. Nagyon korlátozott körülmények között a MAM olyan szolgáltatásokat kínál, mint például a babafejlődési naptár vagy a MAM Baby Club, ahol a gyám vagy a szülő előzetes hozzájárulását kérjük a gyermekek adatainak kezelése előtt. Amennyiben Ön gyám vagy szülő, és tudomására jut, hogy egy gyermek vagy kiskorú személyes adatokat adott meg nekünk, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk itt, és gondoskodunk arról, hogy a gyermekek adatait töröljük.
Megfelelő és elégséges technikai és szervezeti intézkedéseket hajtunk végre annak érdekében, hogy megvédjük adatait a jogosulatlan hozzáféréstől. Ezen a weboldalon a jelenlegi legkorszerűbb titkosítási módszert vezettünk be. Adatainak átvitele a számítógépről a kiszolgálóra és fordítva az interneten keresztül, TLS titkosítással történik. Ezt általában arról lehet felismerni, hogy a böngésző állapotsorában a lakat szimbólum zárva van, és a címsor elején https:// áll.
Az Önről szóló információkat addig őrizzük meg, amíg az a jelen adatvédelmi szabályzatban foglalt célok teljesítéséhez szükséges. Ezen túlmenően az engedélyezett vagy szükségesnél hosszabb ideig megőrizhetjük adatait többek között a törvényes kötelezettségeinknek való megfelelés, viták megoldása vagy megállapodások érvényesítése céljából. Ahol és amikor az alkalmazandó jogszabályok előírják, töröljük az Ön adatait.
Az ÁAR bizonyos jogokat biztosít a weboldal felhasználóinak személyes adataik kezelésével kapcsolatban: 

1. Hozzáférési jog
Önnek joga van megerősítést kérni arra vonatkozóan, hogy az Önre vonatkozó személyes adatok kezelése folyamatban van-e, és ha igen, hozzáférhet-e a személyes adatokhoz és az ÁAR 15. cikkében meghatározott információkhoz.
2. Helyesbítéshez és törléshez való jog
Önnek joga van ahhoz, hogy indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat, és szükség esetén ahhoz, hogy az ÁAR. 16. cikkének megfelelően a hiányos személyes adatok kiegészítését kérje.
Ön jogosult arra is, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröltesse, ha az ÁAR 17. cikkében felsorolt okok valamelyike fennáll, például ha az adatok már nem szükségesek a kívánt célra.
3. Az adatkezelés korlátozásához való jog
Ha az ÁAR 18. cikkében meghatározott feltételek valamelyike fennáll, Önnek jogában áll az adatok kezelését pusztán a tárolásra korlátozni, például ha visszavonja az adatkezeléshez való hozzájárulását a vonatkozó eset tényeinek esetleges kivizsgálásának időtartamára.
4. Adathordozhatósághoz való jog
Az ÁAR 20. cikkében felsorolt bizonyos helyzetekben Önnek joga van arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatokat strukturált, általánosan használt és számítógéppel olvasható formátumban megkapja, vagy az adatokat egy másik harmadik fél részére is továbbadja.
5. Tiltakozáshoz való jog
Ha az adatokat az ÁAR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontja alapján (adatkezelés az adatkezelő jogos érdekében) dolgozzák fel, akkor Önnek joga van bármikor tiltakozni az adatkezelés ellen a saját helyzetével kapcsolatos okok miatt. A továbbiakban nem fogjuk kezelni az Ön személyes adatait, kivéve, ha bizonyíthatóan kényszerítő erejű jogos okok állnak fenn az adatkezelés mellett, amelyek felülírják az Ön érdekeit, jogait és szabadságait, vagy ha az adatkezelés jogi igények előterjesztésének, gyakorlásának vagy védelmének célját szolgálja.
6. Automatizált döntések egyedi esetekben, beleértve a profilalkotást is
A weboldal felhasználójaként Önnek joga van arra, hogy ne legyen olyan döntés hatálya alatt, amely Önre nézve joghatással vagy jelentős hatással bír, és amely kizárólag a személyes adatainak automatizált kezelésén alapul. A jogalap az ÁAR 22. cikke. Automatizált döntéshozatalra kerülhet sor, ha az a szerződés megkötéséhez vagy a szerződés teljesítéséhez szükséges, nemzeti eltérés áll fenn, vagy kifejezett hozzájárulás van megadva. Ha a kivételek bármelyike fennáll, garantáljuk az Ön jogainak és szabadságainak védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket.
Ha gyakorolni kívánja jogait, forduljon adatvédelmi csoportunkhoz.Az elérhetőségeket itt találja. 
7. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog
Az ÁAR 77. cikke értelmében Önnek joga van panaszt tenni egy felügyeleti hatóságnál, ha úgy ítéli meg, hogy az Önre vonatkozó adatok kezelése sérti az adatvédelmi szabályokat. A panasz benyújtásának jogára különösen az Ön szokásos tartózkodási helye, munkahelye vagy az állítólagos jogsértés helye szerinti tagállamban lehet hivatkozni. Amennyiben az adatkezelő helyén szeretne az adatvédelmi hatósághoz fordulni, kérjük, használja a következő elérhetőségeket: Österreichische Datenschutzbehörde Barichgasse 40-42 1030 Wien, e-mail: dsb@dsb.gv.at

Megkérjük Önt, hogy lépjen kapcsolatba velünk a kapcsolatfelvételi űrlap használatával. A weboldalunkkal kapcsolatos tapasztalatait, illetve a személyes adatai kezelését érintő panaszait, információkérését vagy kérdéseit elküldheti nekünk. Kérjük, adja meg a nevét, e-mail címét és országát, hogy az adatokat hozzárendelhessük a fiókjához. Megkérjük továbbá, hogy önként adja meg titulusát, és lehetőséget biztosítunk arra, hogy fényképet töltsön fel, ha kívánja. A választ az űrlapon Ön által megadott e-mail címen kapja meg.
A kérdés nyomon követése érdekében a személyes adatait a kezelésért felelős vállalat részére továbbítjuk, amely általában az impresszumban meg van nevezve. Amennyiben kérdése a MAM Baby Company csoport egy másik vállalatára vonatkozik, gondoskodunk arról, hogy a felelős vállalat kapcsolatba lépjen Önnel.
Panaszaival, információkérésével vagy kérdéseivel kapcsolatban azon jogos érdeke alapján kezeljük az adatait, hogy választ adjunk a kérdésére (ÁAR 6. cikk (1) bekezdés f) pont). Ha szerződést kíván kötni velünk, vagy kérdése van a megvásárolt termékekkel kapcsolatban, és Ön természetes személy, ezen korlátozott körülmények között az adatkezelés jogalapja az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja.

Az Ön személyes adatainak kezelője a MAM jogalany, amely szerződést kötött az Ön vállalatával vagy az Ön által képviselt vállalattal. Csak olyan személyes adatokat gyűjtünk, amelyek valamely szerződés teljesítéséhez szükségesek, illetve amelyek a MAM jogos érdekeinek teljesítéséhez szükségesek. Az ÁAR 6. cikk (1) bekezdés b) és g) és f) pontja szerint kezeljük az Ön nevét, telefonszámát, e-mail címét, címét és adóazonosítóját, mivel ez az információ szükséges az Ön vállalata és a MAM között létrejött szerződés teljesítéséhez. Ez a cél magában foglalja a velünk való kapcsolatával összefüggő ügyfélszolgálatot is. A szerződés teljesítéséhez szükséges adatokat a szerződés felmondását/teljesítését követő 12 hónapon belül töröljük. Ebben az időszakban az adatokat csak az információkérések kezelése céljából őrzik meg. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatok nem törlődnek, amíg minden függőben lévő számla kifizetésre nem kerül. Amennyiben jogi megőrzési követelmények állnak fenn, az érintett adatok az előírt ideig archiválásra kerülnek.
Ön jogosult arra, hogy érintettként érvényesítse jogait, ahogyan azt a 9. fejezet említi.

Ha további kérdése, javaslata vagy kívánsága van az adatvédelemmel kapcsolatban, forduljon adatvédelmi csapatunkhoz. Használja az e-mail címünket (dataprotection@mambaby.com) vagy a kapcsolatfelvételi űrlapunkat.