Privacybeleid

Bij MAM is uw vertrouwen belangrijk voor ons en we zijn toegewijd aan het beschermen van uw privacy bij het omgaan met uw persoonlijke informatie. Als zodanig verkopen we uw persoonlijke informatie aan niemand. Wanneer we persoonlijke informatie delen met derden, dan is dit alleen om eigen eigen diensten uit te kunnen voeren (d.w.z. technische controleurs, ontwikkelaars, orderverwerking).
Deze Privacy Kennisgeving legt in detail uit welke persoonlijke gegevens wij over u kunnen verzamelen wanneer u met ons communiceert. Ook legt het uit hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, hoe we die gegevens opslaan en verwerken en hoe we ze veilig bewaren.
Dit document bevat veel informatie omdat wij u op de hoogte proberen te stellen over hoe wij uw gegevens gebruiken en welke rechten u ten opzichte van ons gebruik heeft.
We hopen dat de volgende secties uw vragen zullen beantwoorden. Indien dit niet het geval is, neem dan contact met ons op.
We kunnen deze Privacy Kennisgeving van tijd tot tijd wijzigen en we raden u daarom aan deze Privacykennisgeving regelmatig te bekijken.

De MAM Groep ("MAM, "wij", "ons" en "onze"), is gevestigd in 17 landen en werkt samen om u te voorzien van onze producten en diensten. Daarom kunnen wij uw persoonlijke gegevens binnen onze groep van bedrijven verwerken wanneer dat nodig is om u onze producten en diensten te kunnen leveren. Dit betekent bijvoorbeeld dat informatie met betrekking tot uw aankoop wordt overgedragen aan een andere entiteit dan die welke onder het impressum wordt genoemd. U kunt er echter op vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens alleen zullen overdragen indien aan de vereisten van de Algemene Verodening Gegevensbescherming (‘AVG’) zijn voldaan.
In sommige gevallen kunnen we in dit verband ook persoonsgegevens doorgeven aan derde landen buiten de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte. In elk van deze landen wordt een passend beschermingsniveau gewaarborgd. 
De verwerkingsverantwoordelijke van deze website is MAM Group - Marketing & Productontwikkeling. 

MAM Babyartikel GmbH
Lorenz-Mandl-Gasse 50
1160 Wenen
Oostenrijk
Tel: +43 1 49 141-0
Fax: +43 1 49 141-404
office@mambaby.com
Bedrijfsregistratienummer: FN 110465Z
Bedrijfsregister rechtbank: HG Wien
Lidmaatschap van een kamer: WKÖ
Btw-reg..: ATU 142 43 503


  • Wanneer u een van onze websites bezoekt;
  • Wanneer u een MAM Club account bij ons aanmaakt;
  • Wanneer u een MAM Service 4 Professionals account bij ons aanmaakt;
  • Wanneer uw bedrijf (of het bedrijf waarvoor u werkt) een commerciële relatie met ons is aangegaan voor de aankoop en verkoop van onze producten aan de detailhandelsmarkt of als verkoper of leverancier (lees ook paragraaf 11);
  • Wanneer u een online aankoop doet en als gast uitcheckt;
  • Wanneer u online winkelt, leggen we informatie vast door middel van cookies en soortgelijke technologieën, die u kunt beheren wanneer u onze site bezoekt;
  • Wanneer u met ons in contact komt op de sociale media;
  • Wanneer u een van onze apps downloadt of installeert;
  • Wanneer u op enigerlei wijze contact met ons opneemt met vragen, klachten enz;
  • Als u meedoet aan prijstrekkingen of wedstrijden.
  • Wanneer u kiest voor het invullen van een enquête die wij u opsturen.
4.1 Gebruiksgegevens van de website
Wanneer u onze website bezoekt, worden de gegevens die worden verzameld door uw gebruik van de website tijdelijk opgeslagen op onze webserver voor statistische doeleinden om de kwaliteit van onze website te verbeteren. Deze gegevensreeks bevat:

  • Informatie over het gebruikte browsertype en de gebruikte versie;
  • Het besturingssysteem van uw gebruiker;
  • De internetprovider van uw gebruiker;
  • Het IP-adres van het apparaat van uw gebruiker is zodanig ingekort dat er geen heridentificatie van persoonlijke gegevens mogelijk is;
  • Datum en tijd van toegang;
  • De toegangsstatus (verzonden bestand; bestand niet gevonden);
  • Websites waarvan het systeem van uw gebruiker onze website heeft bereikt; en,
  • Websites die door het systeem van uw gebruiker worden benaderd via onze website.
De wettelijke basis voor de verwerking van deze gebruiksgegevens is Art. 6 (1) (f) AVG. Wij verwerken uw gebruiksgegevens niet langer dan voor de duur van de sessie.

4.2 Opslag van uw IP-adres
Onze website slaat het door uw webbrowser verzonden IP-adres op voor een periode van zeven (7) dagen, strikt met het oog op het identificeren, beperken en elimineren van aanvallen op onze website.

4.3 Integratie van andere technische inhoud en functies van derden
Wij maken gebruik van de technische functies en de inhoud van de hieronder vermelde third party service providers om onze websites weer te geven. Bij toegang tot onze website wordt inhoud gedownload van de externe aanbieders die deze functies en inhoud aanbieden. De externe aanbieder wordt er daarbij op gewezen dat u onze website heeft bezocht en ontvangt vervolgens de gebruiksgegevens die daarvoor technisch noodzakelijk zijn.
Wij verankeren deze inhoud op basis van ons legitiem belang om de site aantrekkelijker en informeler te maken (artikel 6, lid 1, onder f), van de AVG). In individuele gevallen vragen we uw toestemming via de cookiebanner (Art. 6 (1) (a) AVG).
Indien u niet akkoord gaat met de verwerking van uw persoonlijke gegevens door de integratie van de bovengenoemde inhoud van derden, kunt u ten allen tijde bezwaar maken tegen verdere verwerking bij het gebruik van onze websites. Gelieve hiervoor het downloaden van webfonts en scripts te deactiveren door gebruik te maken van geschikte extensies en add-ons, zoals NoScript, in uw browser.

4.4 MAM voor consumenten - MAM-babyclub
Als u lid wilt worden van de MAM Baby Club, vragen we u om ons wat persoonlijke informatie te geven om u te kunnen registreren in de club, waar u recht heeft op een verscheidenheid van voordelen.
De MAM Club zal u voorzien van 
  • Informatie over MAM en automatische meldingen wanneer nieuwe producten beschikbaar zijn; en
  • Toegang tot de MAM Baby Online Shop waar u onze producten kunt kopen.

We vragen u vriendelijk om ons registratieformulier in te vullen met de volgende gegevens: 
  • Titel;
  • Voornaam;
  • Achternaam;
  • E-mailadres;
  • Stad; en,
  • Hoe ben je met MAM in aanraking gekomen?
Om u beter te leren kennen, om onze diensten in de MAM Club te personaliseren en u meer interessante inhoud aan te bieden in de MAM Baby Club (zoals gepersonaliseerde productsuggesties en coupons), vragen wij u ook om, op vrijwillige basis, de volgende informatie te verstrekken: 
  •  Geslacht;
  • Telefoon;
  • Straatadres;
  • Huisnummer;
  • Postcode;
  • Staat;
  • Geboortedatum;
  • Informatie met betrekking tot uw zwangerschap (Voornaam van uw ongeboren baby, als u al heeft gekozen voor één, verwachte verjaardag, verwacht geslacht, etc.);
  • Informatie over de ontwikkeling van uw baby – Over mijn kind(eren) (Heeft u al kinderen jonger dan 3 jaar, naam, geboortedatum, geslacht, etc.)
Wij zullen uw adresgegevens en contactgegevens verwerken om uw aankopen te versturen en om marktonderzoek uit te voeren als u akkoord gaat met deze verwerking. De gegevens met betrekking tot uw zwangerschap en de ontwikkeling van uw baby worden verwerkt om u gepersonaliseerde nieuwsbrieven aan te bieden ter ondersteuning van deze belangrijke reis. 
Als u uw toestemming heeft gegeven, kunnen wij uw registratie bij de MAM Baby Club en gerelateerde diensten van onze partners of gelieerde bedrijven ontvangen. We ontvangen alleen de gegevens die je hebt gedeeld op het registratieformulier.
We vragen u om vrijwillig uw gendergegevens te verstrekken, om ons publiek te segmenteren voor onze marktonderzoeksactiviteiten. Raadpleeg ook onze rubriek “Informatie met betrekking tot kinderen en/of minderjarigen”.
Daarnaast verwerken wij uw datum en tijdstip van registratie voor documentatiedoeleinden. 
U kunt uw profiel binnen uw account op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen. De gegevens worden dan automatisch en onmiddellijk uit het systeem verwijderd als er geen bewaarplicht bestaat en/of als de gegevens niet op individuele basis nodig zijn (bijvoorbeeld in het geval van openstaande vorderingen).
Indien de registratie van uw gegevens noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract of om stappen te ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een contract met u als natuurlijk persoon, zal de verwerking van uw persoonsgegevens gebaseerd zijn op Art. 6 (1)(b) AVG. Indien u geen contract met ons heeft afgesloten en de gegevens niet nodig zijn om stappen te ondernemen om een contract met u af te sluiten, zal de verwerking gebaseerd zijn op uw geïnformeerde toestemming in overeenstemming met art. 6 (1) AVG. 6 (1) a) AVG.
4.5 MAM voor zorgverleners - MAM Service 4 Professionals
Als gezondheidswerker met toegang tot de MAM Service 4 Professionals kunt u genieten van een verscheidenheid aan voordelen binnen onze toegangsbeperkte gebieden.
Als u zich wilt aansluiten bij de MAM Service 4 Professionals als zorgverlener, meld u dan aan. U kunt kiezen om u te registreren of om in te loggen (i) via de MAM Login of (ii) de DocCheck Login. Bekijk de onderstaande informatie voor meer informatie.
U kunt gebruik maken van onze diensten die gericht zijn op professionals in de gezondheidszorg zodra u zich registreert. Wij zullen u voorzien:
  • Informatie over MAM en ontwikkelingsgerelateerde inhoud;
  • Toegang tot de MAM Baby Online Shop waar u onze producten kunt kopen;
  • Toegang tot het MAM Healthcare Network met een overzicht van actuele gebeurtenissen en trainingen en toegang tot evenementen (via de websites die de entiteiten voor dergelijke evenementen ter beschikking stellen);
  • Toegang tot een studiedatabase met wetenschappelijke studies over ontwikkelingsgerelateerde onderwerpen met verschillende filterfuncties;
  • Toegang tot de MAM Science Corner waar je je kennis kunt verdiepen; en,
  • Toegang tot een driemaandelijkse MAM Scientific Newsletter.
U kunt uw profiel binnen uw account op elk gewenst moment wijzigen of verwijderen. Gegevens worden dan automatisch uit het systeem verwijderd als er geen bewaarplicht bestaat en/of als de gegevens niet op individuele basis nodig zijn (bijvoorbeeld in het geval van openstaande vorderingen).

Indien de registratie van uw gegevens noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract of om stappen te ondernemen voorafgaand aan het aangaan van een contract met u als natuurlijk persoon, zal de verwerking gebaseerd zijn op Art. 6 (1) b) AVG. Indien u geen overeenkomst met MAM heeft gesloten en uw gegevens niet nodig zijn om een overeenkomst met u te sluiten, zal de verwerking gebaseerd zijn op uw geïnformeerde toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) a) AVG.

i) MAM-login voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg
Geef a.u.b. de volgende informatie: 
  • Titel;
  • Voornaam;
  • Achternaam;
  • E-mailadres;
  • Stad;
  • Land;
  • Werkgebied (verschillende keuzemogelijkheden); en,
  • Beroepsbewijs (beroepskwalificatie zoals diploma, einddiploma, beroepskaart, etc.). U kunt het bewijs van uw beroepskwalificaties ook per fax of per post sturen naar een faxnummer of een postadres dat in het inschrijvingsformulier is vermeld.
MAM biedt dit specifieke onderdeel alleen aan voor HCP's vanwege de verbeterde kennisbasis en de diensten zijn op HCP's gericht.
Om u beter te leren kennen en u meer interessante inhoud in de Service4Professionals aan te bieden (zoals gepersonaliseerde productsuggesties en coupons), vragen wij u ook, op vrijwillige basis, de volgende informatie te verstrekken:
  • Telefoon;
  • Straatadres;
  • 1. Straatadres 2;
  • Provincie;
  • Postcode / Postcode;
  • Geboortedatum;
  • Specialisatie;
  • Naam van de instelling;
  • Commentaar;
  • Geslacht.
Daarnaast verwerken wij uw datum en tijdstip van registratie voor documentatiedoeleinden.

ii) DocCheck Registratie
We hebben het DocCheck-script ingebed om uw registratie en aanmelding als eenmalig te vergemakkelijken. Het script is ontwikkeld door DocCheck Community GmbH. Als u deze registratiemethode selecteert, wordt er een apart tabblad geopend en moet u zich aanmelden bij DocCheck of een DocCheck-account aanmaken. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de verwerking van persoonlijke gegevens door DocCheck. Als u de single-sign on gebruikt, ontvangt DocCheck informatie met betrekking tot uw gebruik van ons gedeelte voor MAM Service 4 Professionals met beperkte toegang. 
Wij embedden het script op basis van ons legitieme belang om uw registratie en login eenvoudiger te maken en om u een single-sign on methode te bieden (Art. 6 (1) f) AVG). Als u zich op DocCheck registreert, geeft u toestemming aan DocCheck Community GmbH. Houd er rekening mee dat als u uw toestemming voor de verwerking van uw persoonlijke gegevens door DocCheck intrekt, u de DocCheck-login op onze MAM-website niet kunt gebruiken. 
Meer informatie over de verwerking van uw gegevens vindt u in het privacybeleid van DocCheck: http://info.doccheck.com/com/privacy/.
4.6 Producten & On-line Shop
Klanten en zorgprofessionals kunnen onze producten kopen in onze online shop. Om een aankoop af te ronden, wordt u verzocht zich te registreren op onze website. Wij hebben een Shopware 6-oplossing geïntegreerd, wat betekent dat uw persoonlijke gegevens en informatie met betrekking tot uw aankoop worden doorgegeven aan Duitsland. Wij hebben passende contracten voor gegevensbescherming afgesloten en zorgen ervoor dat uw informatie veilig is. Wanneer u een aankoop doet, vragen wij u om uw adresgegevens om u uw MAM Baby producten toe te kunnen sturen. 
Als u een consument of een zorgverlener bent, vindt de verwerking van uw persoonsgegevens plaats op basis van de door in Art 6 (1) b) AVG voorziene rechtsgrond, d.w.z. de verwerking van gegevens met het oog op het sluiten van een overeenkomst of het nemen van stappen voorafgaand aan het sluiten van een overeenkomst. Indien u een bedrijf heeft en u onze producten voor uw bedrijf wilt bestellen, vindt de verwerking plaats op basis van ons legitieme belang om onze producten aan u te leveren (art. 6 (1) f) AVG). 
4.7 Betalingsproces
Wij verwerken alleen de gegevens van uw bestelling, het factuurbedrag, de vervaldatum van de factuur en de beschrijving van het artikel of de artikelen om na te gaan of wij uw betaling van een van de betalingsaanbieders hebben ontvangen. Afhankelijk van de keuze van uw betaalmethode wordt u doorgestuurd naar een ander platform waar het betalingsproces plaatsvindt. U kunt gebruik maken van "Betalen met PayPal" (Paypal Holdings Inc. , "Klarna" (Klarna Bank AB) en Visa of Mastercard betalingen. De aanbieders en creditcardmaatschappijen verwerken uw gegevens in hun rol als een aparte, van ons onafhankelijke, gegevensbeheerder. 
De hoeveelheid persoonlijke gegevens met betrekking tot uw betalingsgegevens, die worden verwerkt, is voor elk van de betalingsaanbieders verschillend. Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de categorieën van verwerkte persoonsgegevens en de werking in het algemeen, kunt u het overeenkomstige privacybeleid van de aanbieders raadplegen. 
Wij verwerken uw betalingsgegevens volgens Art. 6 (1) b) AVG voor de uitvoering van een contract, als u een natuurlijk persoon bent, of op basis van ons legitiem belang om onze betaling te ontvangen, als u een bedrijf bent (art. 6 (1) f) AVG). De wijze van betaling en de overdracht van gegevens aan een van de betalingsdienstaanbieders kan door u vrijwillig worden geselecteerd in overeenstemming met Art. 6 (1) a) AVG. 
4.8 Klanttevredenheidsonderzoeken
We werken aan een continue verbetering van onze diensten en producten. Tijdens het aankoopproces vragen wij u toestemming om deel te nemen aan klanttevredenheidsonderzoeken en wij sturen u dergelijke onderzoeken alleen op voorwaarde dat u vooraf toestemming heeft gegeven om deel te nemen. Als u toestemming heeft gegeven, kunnen wij uw abonnement op onze enquêtes ontvangen van onze partners of gelieerde ondernemingen. Als u in dat geval toestemming geeft om deel te nemen, geven wij uw e-mailadres door aan Netigate AB en Survalyzer AG, zodat de uitnodigingen voor de enquêtes kunnen worden verzonden. 
Netigate AB en Survalyzer AG verwerken uw naam, datum en tijdstip van deelname en uw antwoorden. Uw antwoorden op de klantenenquête worden niet in verband met u opgeslagen, maar afzonderlijk en in geaggregeerde vorm voor statistische evaluatiedoeleinden, tenzij u vrijwillig uw contactgegevens in de enquête opgeeft. Als u wilt dat wij contact met u opnemen op basis van uw feedback, verzoeken wij u uw contactgegevens op te nemen in de daarvoor bestemde ruimte in de enquête. 
Wij hebben overeenkomsten inzake gegevensverwerking gesloten om ervoor te zorgen dat passende maatregelen worden genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. De verwerking van uw persoonsgegevens in het kader van de enquête is gebaseerd op uw vrijwillige toestemming (artikel 6, lid 1, onder a), van de AVG). Houd er rekening mee dat u geen nadeel of negatieve gevolgen zult ondervinden als u besluit niet aan de enquêtes deel te nemen. Het staat u vrij om uw toestemming te allen tijde - met werking voor de toekomst - in te trekken door contact met ons op te nemen via het contactformulier. 
4.9 Consumentennieuwsbrief "Mijn persoonlijke zwangerschapskalender" en "ontwikkelingskalender voor baby's". 
U kunt zich tijdens het registratieproces gratis abonneren op de nieuwsbrieven "Mijn persoonlijke zwangerschapskalender" en/of "babyontwikkelingskalender" op onze website. Als u uw toestemming heeft gegeven, kunnen wij uw abonnement op onze nieuwsbrieven ontvangen van onze partners of affiliates. Bij de registratie voor de nieuwsbrief vragen wij u apart om uw naam en e-mailadres hiervoor vrijwillig op te geven. We slaan ook de datum en het tijdstip van de registratie op voor documentatiedoeleinden. 
Om u deze nieuwsbrieven te kunnen verstrekken, verwerken wij uw gegevens op basis van uw toestemming (art. 6, lid 1, onder a) AVG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door gebruik te maken van de afmeldlink aan het einde van elke e-mail. Als u uw toestemming intrekt, zorgen wij ervoor dat u geen verdere marketingnieuwsbrieven meer van ons ontvangt. U kunt ons ook een verzoek sturen via de contactmethoden die hier worden vermeld.
Houd er rekening mee dat we uw e-mailadres blijven opslaan om onze goederen en diensten te leveren, in het geval van een lopende contractuele relatie, en in het geval dat u ons een vraag stuurt, die we per e-mail zullen beantwoorden.
 4.10 HCP Nieuwsbrief
Als u een geregistreerd HCP bent, kunt u zich gratis abonneren op de driemaandelijkse wetenschappelijke nieuwsbrief. Indien u de nieuwsbrief wenst te ontvangen, zullen wij uw toestemming vragen in een aparte verzoek. Ook zullen wij de datum en het tijdstip van registratie opslaan voor documentatiedoeleinden. Wanneer u zich registreert, ontvangt u een bevestigingsmail van ons en nadat u op de link hebt geklikt, begint u de geselecteerde nieuwsbrief te ontvangen. 
Wij verwerken uw gegevens op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a) AVG). U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door uw voorkeuren in de instellingen bij te werken, met behulp van de uitschrijvingslink aan het einde van elke e-mail. Als u uw toestemming intrekt, zorgen wij ervoor dat u geen verdere marketingnieuwsbrieven meer van ons ontvangt. U kunt ons ook een verzoek sturen via de contactmethoden die onder sectie 20 worden vermeld. 
Houd er rekening mee dat in het geval van een lopende contractuele relatie, wij uw e-mailadres zullen blijven opslaan om onze goederen en diensten te leveren en in het geval dat u ons een vraag stuurt, die wij per e-mail zullen beantwoorden.
4.11 Terug in de voorraad bevestigingsmail
U kunt zich abonneren op een eenmalige informatie e-mail als u bij ons om u te informeren wanneer het product van uw keuze weer op voorraad is. Wij zullen uw e-mailadres niet voor andere doeleinden verwerken, tenzij u akkoord gaat met de verwerking van uw gegevens om onze nieuwsbrieven te ontvangen, of als wij een lopende contractuele relatie met u hebben.
Wij verwerken uw gegevens op basis van uw toestemming (artikel 6, lid 1, onder a), AVG) om u deze dienst te kunnen leveren. U kunt uw toestemming te allen tijde en kosteloos intrekken door hier contact met ons op te nemen als u niet meer geïnteresseerd bent in het ontvangen van de eenmalige melding.
4.12 Raffels en wedstrijden
YU kunt deelnemen aan loterijen en wedstrijden op onze website en in onze nieuwsbrieven. Als u wilt deelnemen aan een loterij of prijsvraag, vragen wij u om bepaalde persoonlijke gegevens, zoals uw naam en e-mailadres. Ook leggen we vast op welk tijdstip u aan welke wedstrijd heeft deelgenomen. Wij gebruiken deze gegevens om uw deelname te bevestigen en/of om u te informeren dat u bent geselecteerd als winnaar. In sommige gevallen zullen we ondersteuning krijgen van derden om bepaalde activeringen uit te voeren. Wij zullen u op de hoogte stellen voordat wij uw gegevens aan een willekeurige ontvanger overdragen. Wij zullen uw persoonlijke gegevens verwijderen zodra de loterijen of prijsvragen niet meer actief zijn. 
U kunt deelnemen aan onze verlotingen en wedstrijden op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) (a) AVG. U kunt uw toestemming intrekken door contact met ons op te nemen via de gegevens hier.
4.13 Gegevensoverdracht naar dienstverleners
Wij streven ernaar u transparant te informeren over de overdracht van uw persoonlijke gegevens aan dienstverleners die ons ondersteunen bij het leveren van onze producten en diensten. Wij maken gebruik van verschillende dienstverleners die ons ondersteunen bij het organiseren van onze online shop en de bijbehorende leveringsdiensten, wij krijgen ook technische ondersteuning van agentschappen en informatiebeveiligingsspecialisten om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens veilig worden verwerkt. Wij geven persoonlijke gegevens alleen door als er passende overeenkomsten inzake gegevensbescherming zijn gesloten en als wij een passend niveau van gegevensbescherming in overeenstemming met de AVG kunnen garanderen. 

4.14 Sociale banden
We plaatsen diverse social media buttons op ons platform in de vorm van links. Hieronder vindt u de social media buttons die gebruikt worden op deze website zoals Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest en YouTube. Wij tonen alleen buttons op ons platform en integreren geen social media plugins. Persoonlijke gegevens van u worden alleen doorgegeven aan de social media provider als u op de knop klikt. Als u al bent ingelogd op de social media service, kan de social media service provider deze gegevens ook gebruiken om uw gebruikersnaam -en eventueel zelfs uw echte naam- te identificeren wanneer u op de social media button klikt. Wij hebben geen controle over de omvang, de aard en het doel van de gegevensverwerking door de social media dienst. 
Meer informatie over gegevensbescherming met betrekking tot sociale platforms vindt u op het privacybeleid van de sociale mediaplatforms.
4.15 YouTube-video's
Onze website bevat video's die niet op onze servers worden opgeslagen. Als u onze websites bezoekt met ingesloten video's, wordt de inhoud van de derde partij, YouTube, die de video's levert, gedownload. Deze handeling zal YouTube voorzien van informatie over uw toegang tot onze website en de gegevens met betrekking tot uw IP-adres zullen worden overgedragen. We hebben geen invloed op de verdere gegevensverwerking door YouTube. Bij het inbouwen van de video's hebben we er echter wel voor gezorgd dat de uitgebreide gegevensbeschermingsmodus die door YouTube wordt aangeboden, wordt geactiveerd. De uitgebreide gegevensbeschermingsmodus betekent dat YouTube geen cookies op uw apparaat plaatst. Binnen deze operatie worden uw gegevens overgedragen op basis van ons rechtmatige belang om de website op de meest handige en informatieve manier weer te geven in overeenstemming met Art. 6 (1) f AVG.
Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine stukjes data die worden opgeslagen en gelezen in uw eindapparaat. Software op uw apparaat -bijvoorbeeld een webbrowser- kan cookies opslaan en terugsturen als u de website een tweede keer bezoekt. Cookies kunnen gegevens bevatten die de herkenning van het gebruikte apparaat mogelijk maken. In sommige gevallen bevatten cookies echter alleen informatie over bepaalde instellingen die ons niet in staat stellen u opnieuw te identificeren. Sommige cookies kunnen nodig zijn om de gebruikersbegeleiding, beveiliging en uitvoering van de site mogelijk te maken. Als er een website wordt ontwikkeld, bestaan er verschillende mogelijkheden om toegang te krijgen tot informatie die u op uw apparaat opslaat of we slaan wat informatie op om uw interesses beter te begrijpen. Sommige zijn geïmplementeerd via cookies en andere via vergelijkbare technologieën die uw persoonlijke gegevens verwerken. We maken ook gebruik van soortgelijke technologieën die sterk lijken op cookies, maar die op een andere manier worden bereikt (bijvoorbeeld Local Shared Objects, vingerafdruktechnieken, enz.). 

Wat zijn sessie- en blijvende cookies?
Er wordt onderscheid gemaakt tussen sessiecookies, die worden verwijderd wanneer u uw browser sluit, en permanente cookies, die zelfs na afloop van uw bezoek worden opgeslagen. Wij informeren u over de duur van de opslag van elke cookie of soortgelijke technologie in de onderstaande tabellen.

Wat zijn first-party en third-party cookies?
Als de cookie rechtstreeks door de website die de gebruiker bezoekt wordt geplaatst, hebben we het over een first-party cookie. Omgekeerd, als een ander domein dan het domein dat de gebruiker bezoekt de cookie plaatst, hebben we het over een cookie van een derde partij. Een cookie van een derde partij wordt meestal geplaatst wanneer een element van een andere website wordt opgenomen en de browser het element van andere sites haalt. Het kan bijvoorbeeld afbeeldingen, advertenties of cookies bevatten. 

Wat zijn de verschillende categorieën cookies op deze website?
Cookies en andere technologieën kunnen verschillende verwerkingsdoeleinden dienen. Onze website maakt gebruik van verschillende categorieën cookies en soortgelijke technologieën zoals hieronder beschreven. We zorgen ervoor dat we u informeren over hoe we elk van de technologieën op onze website gebruiken. 

Wat is de wettelijke basis voor de verwerking van cookies?
Bij de verwerking van "strikt noodzakelijke cookies en soortgelijke technologieën" zullen we dit doen in overeenstemming met onze legitieme doeleinden die hieronder worden uitgelegd in overeenstemming met Art. 6 (1) (f) AVG.
Met betrekking tot een andere categorie van cookies of soortgelijke technologieën, verwerken wij uw persoonsgegevens op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) (a) AVG. Wij zullen in die gevallen uw voorafgaande toestemming verkrijgen en deze via onze cookie-banner vastleggen.
Als u uw voorkeuren wilt wijzigen, klik dan hier. Houd er rekening mee dat als bepaalde cookies of soortgelijke technologieën gedeactiveerd zijn voor onze website, het mogelijk is dat u niet langer gebruik kunt maken van alle functies die de website biedt.



Strikt noodzakelijke cookies en soortgelijke technologieën
Strikt noodzakelijke cookies zijn essentieel om u te voorzien van de diensten die u binnen onze website aanvraagt. Deze omvatten technische middelen om ervoor te zorgen dat de pagina snel wordt geladen en dat u onze pagina op verschillende apparaten kunt bekijken. We kunnen ook strikt noodzakelijke cookies gebruiken om aan onze verplichtingen te voldoen, zoals het verkrijgen en vastleggen van uw toestemming. Deze cookies slaan verschillende categorieën van persoonlijke gegevens op die afhankelijk zijn van de omvang, het doel en de bewaartermijn van de cookie of soortgelijke technologie. De informatie kan uw verkorte IP-adres bevatten, informatie over uw gedrag op onze website, verwijzingsinformatie die uitlegt hoe u onze website heeft bezocht of andere gegevens zoals informatie over het apparaat dat u gebruikt.
De wettelijke basis voor de verwerking van persoonsgegevens met betrekking tot het gebruik van cookies die om technische redenen noodzakelijk zijn, is ons legitiem belang om u de informatie, producten en diensten op onze website te verstrekken (artikel 6, lid 1, onder (f), AVG). Indien een cookie-instelling eerder belangrijk dan strikt noodzakelijk is, zullen wij uw toestemming vragen. We gebruiken geen strikt noodzakelijke cookies of soortgelijke technologieën voor analytische doeleinden, voor tracking of voor reclamedoeleinden.

Functionele cookies en soortgelijke technologieën
We gebruiken functionele cookies om u te voorzien van uitgebreide functionaliteiten en om uw navigatie te vergemakkelijken. Bepaalde instellingen worden opgeslagen als uw voorkeuren, zodat u deze niet opnieuw hoeft in te voeren. Zo bewaren wij bijvoorbeeld uw taalinstelling voor dit doel. De verwerking van uw persoonsgegevens in dit kader gebeurt op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) (a) AVG. 
Analytische cookies en soortgelijke technologieën
We gebruiken analytische cookies om statistieken te maken en om het ontwerp van onze website bij te werken. Voor dit doel maken de hieronder vermelde aanbieders gebruikersprofielen en permanente cookies aan en slaan deze op op uw eindapparaat op. Daarnaast is het mogelijk dat wij toegang krijgen tot herkenningsfuncties voor uw browser of eindapparaat (bijv. een browservingerafdruk of uw onverkorte IP-adres. Zo kunnen wij terugkerende bezoekers herkennen en als zodanig tellen. Bovendien gebruiken wij in het kader van de bezoekersmeting de volgende functies.
Wij verrijken de pseudonieme gegevens met aanvullende gegevens die door derden worden verstrekt. Met deze methode kunnen wij demografische kenmerken van onze bezoekers vastleggen, zoals leeftijd, geslacht en woonplaats.
In het geval van Google Analytics-cookies hebben wij ervoor gezorgd dat de laatste cijfers van uw IP-adres worden gemaskeerd en verwijderd voordat het naar Google wordt overgebracht. Google ontvangt daarom alleen pseudonieme IP-adressen om de analytische functies uit te voeren. 
De verwerking van uw persoonsgegevens in dit kader gebeurt op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) a) AVG.
Traceertechnologieën van derden voor reclamedoeleinden

We gebruiken trackingtechnologieën om gerichte reclame op andere websites weer te geven op basis van uw bezoek aan onze websites en om ons te helpen bepalen hoe effectief onze reclame-inspanningen zijn geweest.
Wat is tracking?
Wanneer u onze websites bezoekt, is het mogelijk dat de hieronder vermelde externe aanbieders herkenningsfuncties voor uw browser of eindapparaat (bijv. een browservingerafdruk) oproepen, uw IP-adres evalueren, herkenningsfuncties op uw eindapparaat opslaan of bekijken (bijv. cookies) of toegang krijgen tot individuele trackingpixels. Uw individuele functies kunnen door derden worden gebruikt om uw eindapparaat op andere internetsites te herkennen. Wij kunnen de betreffende derde partijen verzoeken om advertenties weer te geven op basis van de pagina's die op onze website worden bezocht.

Wat betekent cross-device tracking?
Als u met uw eigen gebruikersgegevens inlogt bij de externe provider, kunnen de herkenningsfuncties van verschillende browsers en eindapparaten aan elkaar worden gekoppeld. Als de externe aanbieder bijvoorbeeld een aparte functie heeft aangemaakt voor elk van de laptops, desktop-pc's, smartphones of tablets die u gebruikt, kunnen deze afzonderlijke functies aan elkaar worden toegewezen zodra u gebruik maakt van een dienst van derden met uw inloggegevens. Hierdoor kan de derde partij onze reclamecampagnes op meerdere apparaten richten.
De verwerking wordt uitgevoerd op basis van uw toestemming in overeenstemming met Art. 6 (1) (a) AVG.
Onze website is niet gericht op kinderen of minderjarigen zoals gedefinieerd in de toepasselijke lokale wetgeving. De verwerking van persoonsgegevens van kinderen is niet noodzakelijk om u onze diensten te kunnen aanbieden. Onder zeer beperkte omstandigheden biedt MAM diensten aan, zoals de babyontwikkelingskalender of de MAM-babyclub, waarbij we de voogd of ouder vragen om geïnformeerde toestemming te geven alvorens de gegevens van de kinderen te verwerken. Indien u een voogd of ouder bent en u weet dat een kind of minderjarige ons persoonlijke gegevens heeft verstrekt, neem dan hier contact met ons op en wij zorgen ervoor dat de gegevens van de kinderen worden verwijderd.
Wij nemen passende en voldoende technische en organisatorische maatregelen om uw gegevens te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Wij hebben op deze website een versleutelingsmethode geïmplementeerd die in overeenstemming is met de huidige stand van de techniek. Uw gegevens worden via het internet met behulp van TLS-codering van uw computer naar onze server en omgekeerd overgedragen. U kunt dit meestal herkennen aan het feit dat het slotje in de statusbalk van uw browser gesloten is en de adresregel begint met https://.
Wij kunnen informatie over u bewaren zolang als nodig is om de in dit Privacybeleid beschreven doelen te bereiken. Daarnaast kunnen wij uw gegevens voor een extra periode bewaren, zoals is toegestaan of vereist om onder andere aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen, geschillen op te lossen en overeenkomsten af te dwingen. Waar en wanneer vereist door de toepasselijke wetgeving, zullen wij uw gegevens verwijderen. 
De AVG verleent de gebruikers van de website bepaalde rechten met betrekking tot de verwerking van hun persoonsgegevens: 

1. Recht van toegang
U heeft het recht om bevestiging te krijgen of uw persoonsgegevens worden verwerkt en, indien dat het geval is, om toegang te krijgen tot de persoonsgegevens en de informatie zoals vermeld in Art. 15 AVG.

2. Recht op correctie en verwijdering
U heeft het recht om zonder onnodige vertraging de rectificatie van onjuiste persoonsgegevens over u te verkrijgen en, indien nodig, het recht om onvolledige persoonsgegevens te laten vervolledigen in overeenstemming met Art. 16 AVG.
U heeft ook het recht om de persoonsgegevens die op u betrekking hebben zonder onnodige vertraging te laten verwijderen, indien dit een van de redenen is die in Art. 17 AVG van toepassing, bijvoorbeeld als de gegevens niet meer nodig zijn voor het beoogde doel.

3. Recht op beperking van de verwerking
Als een van de voorwaarden die in Art. 18 AVG van toepassing is, heeft u het recht om de verwerking van uw gegevens te beperken tot louter opslag, bijvoorbeeld als u de toestemming voor de verwerking herroept, voor de duur van een eventueel onderzoek van de feiten van het betreffende geval.

4. Recht op gegevensdraagbaarheid
In bepaalde situaties, vermeld in Art. 20 AVG, hebt u het recht om de u betreffende persoonsgegevens in een gestructureerd, gemeenschappelijk en machinaal leesbaar formaat te ontvangen of om een overdracht van de gegevens aan een andere derde partij te eisen.

5. Recht van bezwaar
Als de gegevens worden verwerkt op grond van Art. (1) (f) AVG (gegevensverwerking ten behoeve van de gerechtvaardigde belangen van de verantwoordelijke voor de verwerking), heeft u het recht om te allen tijde bezwaar te maken tegen de verwerking om redenen die verband houden met uw specifieke situatie. Wij zullen uw persoonsgegevens dan niet meer verwerken, tenzij er aantoonbaar dwingende en gerechtvaardigde redenen zijn om deze te verwerken, die voorrang hebben op uw belangen, rechten en vrijheden, of indien de verwerking dient om wettelijke aanspraken te doen gelden, uit te oefenen of te verdedigen. 

6. Geautomatiseerde beslissingen in individuele gevallen, inclusief profilering
Als gebruiker van de website heeft u het recht om niet te worden onderworpen aan een beslissing die voor u rechtsgevolgen heeft of die u in aanzienlijke mate treft en die uitsluitend gebaseerd is op een geautomatiseerde verwerking van uw persoonsgegevens. De wettelijke basis is Art. 22 AVG. Geautomatiseerde besluitvorming kan worden uitgevoerd indien dit noodzakelijk is voor het aangaan van een overeenkomst of voor de uitvoering van een contract, indien er een nationale afwijking bestaat of indien er expliciet toestemming wordt gegeven. Indien een van de uitzonderingen van toepassing is, garanderen wij passende maatregelen om uw rechten en vrijheden te waarborgen.
Als u uw rechten wilt uitoefenen, neem dan contact op met ons team voor gegevensbescherming. U kunt hun contactgegevens hier vinden. 

7. Recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit
Volgens Art. 77 AVG heeft u het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit indien u van mening bent dat de verwerking van de gegevens die op u betrekking hebben, in strijd is met de voorschriften inzake gegevensbescherming. Het recht om een klacht in te dienen kan met name worden ingeroepen in de lidstaat van uw gewone verblijfplaats, de plaats waar u werkt of de plaats van de vermeende inbreuk. Indien u zich tot de gegevensbeschermingsautoriteit op de plaats van de voor de verwerking verantwoordelijke wenst te wenden, kunt u de volgende contactgegevens gebruiken: Österreichische Datenschutzbehörde Barichgasse 40-42 1030 Wien, e-mail: dsb@dsb.gv.at
Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen via ons contactformulier. U kunt ons alle klachten, twijfels of vragen over uw ervaring op onze website of over de verwerking van uw persoonlijke gegevens toesturen. Wij vragen u om uw naam, e-mailadres en land op te geven om de informatie aan uw account toe te wijzen. Daarnaast vragen wij u om ons vrijwillig uw titel te geven en u de mogelijkheid te geven om desgewenst een foto te uploaden. U ontvangt een antwoord op het e-mailadres dat u op het formulier heeft opgegeven.

Om uw vraag op te volgen, worden uw persoonlijke gegevens doorgestuurd naar het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verwerking en dat gewoonlijk in het impressum wordt genoemd. Indien uw vraag betrekking heeft op een ander bedrijf binnen onze MAM Baby-bedrijfsgroep, zullen wij ervoor zorgen dat het verantwoordelijke bedrijf contact met u opneemt.
Met betrekking tot uw klachten, vragen of vragen verwerken wij uw informatie op basis van uw legitieme belang om u een antwoord te geven op uw vraag (artikel 6, lid 1, onder f, van het AVG). Indien u een contract met ons wenst te sluiten of vragen heeft over uw aangekochte producten en u een natuurlijk persoon bent, dan is in die beperkte omstandigheden de wettelijke basis voor de verwerking Art. 6 (1) (b) AVG.
De verantwoordelijke voor uw persoonlijke gegevens is de MAM-entiteit die een contract heeft afgesloten met uw bedrijf of met het bedrijf dat u vertegenwoordigt. We verzamelen alleen persoonlijke gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van een contract of die nodig zijn om een legitiem belang van MAM te vervullen. Wij verwerken uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, adres en fiscale ID volgens Art. 6 (1) (b) en (g) en (f) AVG aangezien deze informatie noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst tussen uw bedrijf en MAM. Dit doel omvat ook de klantenservice met betrekking tot uw relatie met ons. Wij zullen de gegevens die nodig zijn voor de uitvoering van een contract binnen 12 maanden na beëindiging/uitvoering van het contract verwijderen. Gedurende deze periode worden de gegevens alleen bewaard voor het beantwoorden van vragen. Wij wijzen u erop dat de gegevens niet worden verwijderd voordat de openstaande facturen zijn betaald. Indien er sprake is van wettelijke bewaarplicht, worden de betreffende gegevens gedurende de voorgeschreven periode gearchiveerd.
U heeft het recht om uw rechten als betrokkene af te dwingen, zoals vermeld in sectie 9 van de Kennisgeving.
Wij verzoeken u om contact met ons team op te nemen als u nog vragen, suggesties of wensen heeft met betrekking tot gegevensbescherming. Gebruik het e-mailadres (dataprotection@mambaby.com) of ons contactformulier