Integritetspolicy

Ditt förtroende för MAM är viktigt för oss och vi gör allt för att skydda din integritet när vi hanterar dina personuppgifter. Därför säljer vi inte dina personuppgifter till någon. I de fall vi delar personuppgifter med tredje part är det enbart för att de ska utföra tjänster åt oss (t.ex. tekniska granskning, utveckling, orderbehandling).

Detta integritetsmeddelande går i detalj igenom de typer av personuppgifter som vi kan samla in om dig när du interagerar med oss. Det förklarar också hur vi använder dina personuppgifter, hur vi sparar och behandlar dessa uppgifter och hur vi skyddar dem.

Det är omfattande information, för vi vill att du ska känna att du fått full information om hur vi använder dina uppgifter och vilka rättigheter du har i förhållande till detta.

Vi hoppas att nedanstående avsnitt ska besvara alla dina frågor, men om de inte gör det är du välkommen att kontakta oss.

Vi kan då och då göra ändringar i detta integritetsmeddelande och därför uppmanar vi dig att regelbundet läsa igenom det på nytt.

MAM Group (”MAM”, ”vi”, ”oss” och ”vår”/”våra”) finns i 17 länder och arbetar tillsammans för att förse dig med våra produkter och tjänster. Därför kan vi behandla dina personuppgifter inom vår grupp av bolag när så krävs för att kunna leverera våra produkter och tjänster till dig. Det innebär exempelvis att information som rör ditt köp kan överföras till en annan enhet än den som nämns i bolagsinformationen (s.k. impressum). Du kan emellertid känna dig trygg med att vi endast överför dina personuppgifter i enlighet med kraven i dataskyddsförordningen (GDPR).

I vissa fall kan det i detta sammanhang även hända att vi överför dina personuppgifter till tredje länder utanför EU och EES. I varje enskilt fall har vi då säkerställt ett tillräckligt dataskydd. 

Personuppgiftsansvarig för denna webbplats är MAM Group - Marketing & Product Development. 

MAM Babyartikel GmbH
Lorenz-Mandl-Gasse 50  
1160 Wien  
Österrike  
Tel: +43 1 49 141-0  
Fax: +43 1 49 141-404  
office@mambaby.com  
Organisationsnummer: FN 110465Z  
Domstol för företagsregister: HG Wien (handelsdomstolen i Wien)  
Medlemskap i handelskammare: WKÖ  
Momsreg.nr: ATU 142 43 503  



  • När du besöker någon av våra webbplatser.
  • När du skapar ett MAM Club-konto hos oss.
  • När du skapar ett MAM Service 4 Professionals-konto hos oss.
  • När din verksamhet (eller den verksamhet du arbetar för) har ingått en kommersiell relation med oss för att köpa och sälja våra produkter på marknaden för privatpersoner eller som säljare eller leverantör (läs även avsnitt 11).
  • När du handlar på vår webbplats och checkar ut som gäst.
  • När du handlar på vår webbplats samlar vi in information via kakor och liknande tekniker. Dessa kan du hantera när du besöker vår webbplats.
  • När du har kontakt med oss på sociala medier.
  • När du laddar ner eller installerar en av våra appar.
  • När du på något sätt kontaktar oss med frågor, klagomål osv.
  • När du deltar i utlottningar eller tävlingar.
  • Ni du väljer att fylla i undersökningar som vi skickar till dig.

4.1 Användning av uppgifter från webbplatsen 
När du besöker vår webbplats spara uppgifterna om din användning tillfälligt på vår webbserver av statistiska skäl för att förbättra kvaliteten på vår webbplats. Dessa uppgifter innehåller:

  • Information om typ av webbläsare och vilken version som används
  • Ditt operativsystem
  • Din internetoperatör
  • IP-adressen för din enhet (dator, telefon eller surfplatta) nedkortad så mycket att det inte går att spåra några personuppgifter
  • Datum och tid för åtkomsten
  • Åtkomststatus (fil som överförts; fil som inte hittats)
  • Webbplatser som ditt användarsystem använt för att nå vår webbplats, samt
  • Åtkomst till webbplatser för ditt användarsystem via vår webbplats.

Rättslig grund för behandlingen av dessa användaruppgifter är artikel 6.1 f GDPR. Vi behandlar inte dina användningsuppgifter längre än den tid som sessionen varar.

4.2 Lagring av din IP-adress
Vår webbplats lagrar den IP-adress som överförs av din webbläsare under sju (7) dagar endast i syfte att identifiera, begränsa eller eliminera angrepp på vår webbplats.
 

4.3 Integrering av tekniskt innehåll och funktioner från tredje part
Vi använder tekniska funktioner och innehåll från tredjepartsleverantörer som anges nedan för att visa våra webbplatser. När du går in på vår webbplats laddas visst innehåll ner från tredjepartsleverantörer som tillhandahåller sådana funktioner och innehåll. Tredjepartsleverantörerna blir därmed informerade om att du har gått in på vår webbplats och får användningsuppgifter som tekniskt krävs för detta syfte.

Vi infogar detta innehåll utifrån vårt berättigade intresse av att göra webbplatsen mer tilltalande och informativ (6.1 f GDPR). I enskilda fall ber vi om ditt samtycke via meddelandet om kakor (6.1 a GDPR). 

Om du inte samtycker till att vi behandlar dina personuppgifter genom att integrera ovan nämnda tredjepartsinnehåll, kan du när som helst invända mot ytterligare behandling när du använder vår webbplats. För detta avaktiverar du nedladdning av webbfonter och -script genom att använda passande tillägg, som exempelvis NoScript, i din webbläsare. 


4.4 MAM för konsumenter – MAM Baby Club
Om du vill gå med i MAM Baby Club ber vi dig att förse oss med vissa personuppgifter för att registrera dig i klubben och för att du ska kunna ta del av diverse fördelar.

MAM Club ger dig 

  • Information om MAM och automatiska meddelanden när nya produkter finns tillgängliga, samt
  • Tillgång till MAM Baby Online Shop där du kan köpa våra produkter.

Vi ber dig att fylla i anmälningsformuläret med följande information:  
  • Titel
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Mejladress
  • Ort och
  • Hur hörde du talas om MAM?

För att lära känna dig bättre och anpassa våra tjänster i MAM Club till dina önskemål och för att erbjuda dig ett intressantare innehåll i MAM Baby Club (såsom personaliserade produktförslag och kuponger) ber vi dig också att på frivillig basis tillhandahålla följande information: 
  • Kön
  • Telefonnummer
  • Gatuadress
  • Husnummer
  • Postnummer
  • Region
  • Födelsedatum
  • Information om din graviditet (ditt ofödda barns förnamn, om du redan valt ett, beräknat födelsedatum, förväntat kön osv.)
  • Information om din bebis utveckling – Om mitt/mina barn (Har du redan barn under 3 år?, Namn, Födelsedag, Kön osv.)

Vi behandlar dina adress- och kontaktuppgifter för att skicka det du handlat och för att genomföra marknadsundersökningar om du samtycker till behandlingen. Information om din graviditet och bebis utveckling behandlas för att erbjuda dig personligt anpassade nyhetsbrev för att stötta dig under den här viktiga resan. 

Om du gett ditt samtycke kan vi få din anmälan till MAM Baby Club och tillhörande tjänster från våra samarbetspartner eller dotterbolag. Vi får bara den information som du har delat med dig av i anmälningsformuläret.

Vi ber dig att frivilligt tillhandahålla information om ditt kön för att kunna dela in våra målgrupper för marknadsundersökningar. Se även avsnittet om ”Information som gäller barn och/eller minderåriga”.

Vi behandlar dessutom datum och tid för din anmälan i dokumentationssyfte.

Du kan när som helst ändra eller radera din profil i ditt konto. Uppgifterna kommer då omedelbart att automatiskt raderas från systemet om det inte finns några krav på lagring och/eller om uppgifterna inte krävs på individuell basis (t.ex. i händelse av öppna tillgodohavanden).

Om en registrering av dina uppgifter krävs för att genomföra ett avtal eller för att vidta åtgärder för att ingå ett avtal med dig som fysisk person baseras behandlingen av dina personuppgifter på artikel 6.1 b GDPR. Om du inte har ingått ett avtal med oss och uppgifterna inte är nödvändiga för att vidta åtgärder för att ingå ett avtal med dig, baseras behandlingen på ditt informerade samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR.

4.5 MAM för vårdpersonal – MAM Service 4 Professionals
Som vårdpersonal med tillgång till MAM Service 4 Professionals kan du ta del av en mängd olika fördelar inom våra åtkomstbegränsade områden. 

Om du vill gå med i MAM Service 4 Professionals som vårdpersonal är du välkommen att anmäla dig. Du kan välja att anmäla dig eller logga in a) via inloggningen i MAM eller b) inloggningen i DocCheck. Läs texten nedan för ytterligare information.
 

När du anmält dig kan du använda våra tjänster som riktar sig till vårdpersonal. Vi ger dig: 
  • Information om MAM och utvecklingsrelaterat innehåll
  • Tillgång till MAM Baby Online Shop där du kan köpa våra produkter
  • Tillgång till MAM Healthcare Network med en översikt över aktuella arrangemang och utbildningar samt tillgång till arrangemang (via de webbplatser som anges för arrangörerna för sådana arrangemang)
  • Tillgång till en forskningsdatabas med vetenskapliga studier i utvecklingsrelaterade ämnen med olika filtreringsfunktioner
  • Tillgång till MAM Science Corner där du kan fördjupa dina kunskaper
  • Tillgång till MAM Scientific Newsletter en gång i kvartalet.

Du kan när som helst ändra eller radera din profil i ditt konto. Uppgifterna kommer då att automatiskt raderas från systemet om det inte finns några krav på lagring och/eller om uppgifterna inte krävs på individuell basis (t.ex. i händelse av öppna tillgodohavanden).

Om en registrering av dina uppgifter krävs för att genomföra ett avtal eller för att vidta åtgärder för att ingå ett avtal med dig som fysisk person baseras behandlingen på artikel 6.1 b GDPR. Om du inte har ingått ett avtal med MAM och dina uppgifter inte är nödvändiga för att ingå ett avtal med dig, baseras behandlingen på ditt informerade samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR.

(i) Inloggning i MAM för vårdpersonal
Ange följande information:  
  • Titel
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Mejladress
  • Ort
  • Land
  • Arbetsområde (välj alternativ), och
  • Yrkesbevis (yrkeskvalifikation såsom examen, diplom, yrkeslegitimation osv.) Du kan även skicka eller faxa beviset på dina kvalifikationer till det faxnummer eller den postadress som anges i anmälningsformuläret.

MAM erbjuder en särskild sektion enbart för vårdpersonal på grund av dess förstärkta kunskapsbas och tjänster som riktas mot vårdpersonal. 

För att lära känna dig bättre och erbjuda dig ett intressantare innehåll i Service4Professionals (såsom personaliserade produktförslag och kuponger) ber vi dig också att på frivillig basis tillhandahålla följande information: 
  • Telefonnummer
  • Gatuadress
  • Gatuadress 2
  • Län
  • Postnummer
  • Födelsedatum
  • Specialisering
  • Namn på institution
  • Kommentar
  • Kön.

Vi behandlar dessutom datum och tid för din anmälan i dokumentationssyfte.

(ii) Anmälan i DocCheck
Vi har lagt in DocCheck-scriptet för att underlätta din anmälan och inloggning som single sign-on (SSO). Scriptet har utvecklats av DocCheck Community GmbH. Om du väljer denna anmälningsmetod kommer en ny flik att öppnas och du ombes att antingen logga in i DocCheck eller att skapa ett konto i DocCheck. Vi ansvarar inte för hur personuppgifter behandlas av DocCheck. Om du använder SSO får DocCheck information angående hur du använder vår åtkomstbegränsade MAM Service 4 Professionals. 

Vi infogar detta script utifrån vårt berättigade intresse att göra din anmälan och inloggning enklare och att förse dig med en SSO-metod (6.1 f GDPR). Om du anmäler dig hos DocCheck ger du ditt samtycke till DocCheck Community GmbH. Observera att du, om du tar tillbaka ditt samtycke till att dina personuppgifter behandlas av DocCheck, inte kommer att kunna använda inloggningen från DocCheck till vår MAM webbplats. 

För ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisar vi till DocChecks integritetspolicy: http://info.doccheck.com/com/privacy/

4.6 Produkter och Online Shop
Kunder och vårdpersonal kan köpa våra produkter i vår webbutik. För att genomföra ett köp ska du registrera dig på vår webbplats. Vi har integrerat en Shopware 6-lösning, vilket innebär att dina personuppgifter och information om ditt köp överförs till Tyskland. Vi har ingått lämpliga dataskyddsavtal och ser till att din information är säker. När du genomför ett köp ber vi dig att ange din adress för att vi ska kunna skicka dig dina MAM Baby-produkter. 

Om du är konsument eller vårdpersonal behandlas dina personuppgifter utifrån den rättsliga grund som anges i artikel 6.1 b GDPR, dvs. behandling av uppgifter i syfte att fullgöra ett avtal eller vidta åtgärder innan ett avtal ingås. Om du har ett företag och du vill beställa våra produkter för din verksamhet genomförs behandlingen baserat på vårt berättigade intresse att leverera våra produkter till dig (6.1 f GDPR). 

4.7 Betalningsprocess
Vi behandlar endast dina orderuppgifter, faktureringssumma, betalningsdatum för faktura och beskrivning av produkten/produkterna för att kontrollera att vi har fått din betalning från en av våra betalningsleverantörer. Beroende på vilken betalningsmetod du väljer omdirigeras du till en annan plattform där betalningsprocessen sker. Du kan betala med ”Pay with PayPal” (Paypal Holdings Inc., ”Klarna” (Klarna Bank AB) och Visa eller Mastercard. Leverantörerna och kreditkortsföretagen behandlar dina uppgifter i sin roll som en separat personuppgiftsansvarig som är oberoende av oss. 

Mängden personuppgifter som hör till dina betalningsuppgifter som behandlas skiljer sig mellan de olika betalningsleverantörerna. Om du vill få mer information om de olika typerna av personuppgifter som behandlas och behandlingen i allmänhet kan du läsa respektive leverantörers integritetspolicyer.

Vi behandlar din betalningsinformation i enlighet med artikel 6.1 b GDPR för att fullgöra ett avtal, om du är en fysisk person, eller baserat på vårt berättigade intresse att ta emot vår betalning, om du är ett företag (6.1 f GDPR). Betalningsmetod och överföring av uppgifter från en av betalningsleverantörerna kan du välja fritt i enlighet med artikel 6.1 a GDPR. 

4.8 Undersökningar om kundnöjdhet 
Vi arbetar hela tiden för att förbättra våra tjänster och produkter. Under köpprocessen ber vi dig att delta i undersökningar om kundnöjdhet och vi skickar dig sådana undersökningar endast om du dessförinnan har samtyckt till att delta. Om du gett ditt samtycke kan vi få din prenumeration på våra undersökningar från våra samarbetspartner eller dotterbolag. Om du samtycker till att delta i det fallet överför vi din mejladress till Netigate AB och Survalyzer AG så att inbjudningar till undersökningar kan skickas ut. 

Netigate AB och Survalyzer AG behandlar ditt namn, datum och tid för deltagande samt dina svar. Dina svar på kundundersökningen lagras inte i anslutning till dig utan lagras separat och i en aggregerad form för statistiska utvärderingsprocesser, såvida du inte frivilligt lämnar dina kontaktuppgifter i undersökningen. Om du vill att vi kontaktar dig utifrån din återkoppling ber vi dig att ange dina kontaktuppgifter i avsett utrymme i undersökningen. 

Vi har ingått databehandlingsavtal för att säkerställa att lämpliga åtgärder implementeras för att skydda dina personuppgifter. Behandlingen av dina personuppgifter i undersökningen baseras på ditt frivilliga samtycke (6.1 a GDPR). Observera att du inte kommer att drabbas negativt om du väljer att inte delta i undersökningarna. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke, med framtida verkan, genom att kontakta oss via kontaktformuläret. 

4.9 Nyhetsbrev till konsumenter ”My personal pregnancy calendar” och ”baby development calendar”
Du kan gratis prenumerera på nyhetsbreven ”My personal pregnancy calendar” och/eller ”baby development calendar” på vår webbsida under registreringsprocessen. Om du gett ditt samtycke kan vi få din prenumeration på våra nyhetsbrev från våra samarbetspartner eller dotterbolag. När du anmäler dig till nyhetsbrevet ber vi dig separat att frivilligt uppge ditt namn och mejladress i detta syfte. Vi sparar också datum och tid för din anmälan i dokumentationssyfte. 
 

För att kunna skicka dessa nyhetsbrev till dig behandlar vi dina uppgifter baserat på ditt samtycke (6.1 a GDPR). Du kan när som helst återta ditt samtycke genom att klicka på länken för att avsluta prenumeration längst ner i varje mejl. Om du återtar ditt samtycke ser vi till att du inte får några fler marknadsföringsnyhetsbrev från oss. Du kan även skicka oss en begäran via de kontaktmetoder som finns här.

Observera att vi kommer att fortsätta lagra din mejladress för att leverera våra produkter och tjänster, i händelse av ett pågående avtal, och om du skickar oss en förfrågan kommer vi att svara via mejl.

4.10 Nyhetsbrev till vårdpersonal
Om du är registrerad vårdpersonal kan du kostnadsfritt prenumerera på vårt vetenskapliga nyhetsbrev som kommer ut en gång per kvartal. Om du vill få nyhetsbrevet inhämtar vi ditt samtycke separat. Vi kommer också att spara datum och tid för din anmälan i dokumentationssyfte. När du anmäler dig får du ett bekräftelsemejl från oss och efter att du klickat på länken får du valt nyhetsbrev från oss. 

Vi behandlar dina uppgifter baserat på ditt samtycke (6.1 a GDPR). Du kan när som helst återta ditt samtycke genom att uppdatera dina preferenser i inställningarna och klicka på länken för att avsluta prenumeration längst ner i varje mejl. Om du återtar ditt samtycke ser vi till att du inte får några fler marknadsföringsnyhetsbrev från oss. Du kan även skicka oss en begäran via de kontaktmetoder som anges i avsnitt 20. 

Observera att vi i händelse av ett pågående avtal kommer att fortsätta spara din mejladress för att leverera våra produkter och tjänster, och om du skickar oss en förfrågan kommer vi att svara via mejl.

4.11 Mejl om ”åter på lager”-bekräftelse
Du kan be om ett enstaka informationsmejl om du vill att vi ska informera dig om när den produkt du är intresserad av åter finns på lager. Vi kommer inte att behandla din mejladress i något annat syfte, såvida du inte samtycker till behandling av dina uppgifter för att få vårt nyhetsbrev eller om vi har ett pågående avtal med dig.

Vi behandlar dina uppgifter baserat på ditt samtycke (6.1 a GDPR) i syfte att tillhandahålla denna tjänst. Du kan när som helst och utan kostnad återta ditt samtycke genom att kontakta oss här om du inte är intresserad av att få det enstaka meddelandet längre.

4.12 Utlottningar och tävlingar
Du kan delta i utlottningar och tävlingar på vår webbplats och i våra nyhetsbrev. Om du vill delta i en utlottning eller tävling ber vi om vissa personuppgifter såsom ditt namn och din mejladress. Vi registrerar även tidpunkten för när du gick med i respektive tävling. Vi använder denna information för att bekräfta ditt deltagande och/eller meddela dig att du har utsetts till vinnare. I vissa fall får vi stöd från tredje part för att genomföra vissa aktiviteter. Vi informerar dig innan vi överför dina uppgifter till en annan mottagare. Vi raderar dina personuppgifter när utlottningen eller tävlingen är avslutad. 

Du kan delta i våra utlottningar och tävlingar baserat på ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR. Du kan återta ditt samtycke genom att kontakt oss via informationen här.

4.13 Dataöverföringar till serviceföretag
Vi vill vara transparanta i vår information om överföring av dina personuppgifter till serviceföretag som stödjer oss med att tillhandahålla våra produkter och tjänster till dig. Vi använder en mängd olika serviceföretag som hjälper oss att organisera vår webbutik och tillhörande leveranstjänster; vi får också teknisk support från byråer och specialister på informationssäkerhet för att säkerställa att dina personuppgifter behandlas på ett säkert sätt. Vi överför endast personuppgifter om lämpligt dataskyddsavtal har ingåtts och om vi kan garantera en lämplig nivå på dataskyddet i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). 

4.14 Länkar till sociala medier 
Vi installerar knappar för flera olika sociala medier på vår plattform i form av länkar. De knappar till sociala medier som används på denna webbplats är till exempel Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest och YouTube. Vi visar bara knapparna på vår plattform och integrerar inga insticksprogram till sociala medier. Personuppgifter från dig överförs endast till det sociala mediet om du klickar på knappen. Om du redan är inloggad på det sociala mediet kan det även använda dessa uppgifter för att identifiera ditt användarnamn, och eventuellt även ditt fullständiga namn, när du klickar på knappen till det sociala mediet. Vi har ingen kontroll över omfattningen, typen av och syftet med den uppgiftsbehandling som det sociala mediet utför. 

Du hittar ytterligare information om dataskydd på sociala plattformar i de integritetspolicyer som respektive plattform tillhandahåller.

4.15 YouTube-videor 
Vår webbplats innehåller videor som inte lagras på våra servrar. Om du ansluter till våra webbplatser med inbäddade videor kommer innehåll från tredjepartsleverantören YouTube, som tillhandahåller videorna, att laddas ner. Denna process förser YouTube med information om din anslutning till vår webbplats och information om din IP-adress kommer att överföras. Vi kan inte påverka ytterligare uppgiftsbehandling hos YouTube. När vi lägger in videorna har vi emellertid varit noga med att aktivera den utökade dataskyddsfunktion som YouTube erbjuder. Den utökade dataskyddsfunktionen innebär att YouTube inte placerar några kakor på din enhet. I denna process överförs dina uppgifter med utgångspunkt i vårt berättigade intresse att visa webbplatsen på lämpligaste och mest informativa sätt i enlighet med artikel 6.1 f GDPR.


Vår webbplats använder kakor. Kakor är små textfiler som lagras och läses på din dator, telefon eller surfplatta. Programvaror på din enhet, t.ex. webbläsare, kan lagra kakor och skicka tillbaka dem nästa gång du besöker webbplatsen. Kakor kan innehålla data som gör att webbläsaren känner igen den enhet som används. I vissa fall innehåller kakorna emellertid endast information om vissa inställningar som inte tillåter oss att identifiera dig på nytt. Vissa kakor kan krävas för att vägledning, säkerhet och exekvering av webbplatsen ska vara möjlig. Om en webbplats utvecklas finns det olika möjligheter att få tillgång till information som du sparar på din enhet eller så sparar vi viss information för att få en bättre förståelse för dina intressen. En del implementeras via kakor och andra via liknande tekniker som behandlar dina personuppgifter. Vi använder även liknande tekniker som är väldigt lika kakor men som uppnås med andra medel (t.ex. Local Shared Objects, fingeravtryckstekniker osv.). 

Vad är temporära och permanenta kakor? 
Man skiljer mellan temporära kakor, som raderas när du stänger din webbläsare, och permanenta kakor, som sparas i din dator även efter att du stängt din webbläsare. Vi informerar dig om hur länge varje kaka eller liknande teknik sparas i tabellerna nedan.

Vad är förstapartskakor och tredjepartskakor?
Om kakan placeras direkt av den webbläsare som användaren besöker rör det sig om en förstapartskaka. Omvänt talar vi om en tredjepartskaka när en annan domän än den som användaren besöker placerar kakan. En tredjepartskaka används vanligtvis när ett element från en annan webbplats integreras och webbläsaren plockar upp elementet från andra sidor. Det kan t.ex. vara bilder, annonser eller kakor. 
  

Vilka olika typer av kakor finns på denna webbplats?
Kakor och andra tekniker kan tjäna olika syften. Vår webbplats använder olika typer av kakor och liknande tekniker, se nedan. Vi är noga med att informera dig om hur vi använder var och en av teknikerna på vår webbplats. 

Vilken är den rättsliga grunden för att använda kakor?
När vi använder ”absolut nödvändiga kakor och liknande tekniker” gör vi det i enlighet med våra berättigade syften som förklaras nedan i enlighet med artikel 6.1 f GDPR.

När det gäller alla andra typer av kakor eller liknande tekniker behandlar vi dina personuppgifter baserat på ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR. I dessa fall inhämtar vi först ditt samtycke och registrerar det via vårt meddelande om kakor.
 

Om du vill ändra dina preferenser klickar du här. Tänk på att om vissa kakor eller liknande tekniker inaktiveras för vår webbplats kanske det inte längre är möjligt att använda alla funktioner på webbplatsen.



Absolut nödvändiga kakor och liknande tekniker
Absolut nödvändiga kakor krävs för att kunna tillhandahålla de tjänster som du behöver på vår webbplats. Det kan röra sig om tekniska resurser för att säkerställa att sidan laddas snabbt och att du kan se vår sida på olika enheter. Vi kan också använda absolut nödvändiga kakor för att fullfölja våra skyldigheter såsom att erhålla och registrera ditt samtycke. Dessa kakor sparar olika typer av personuppgifter som beror på omfattning, syfte och lagringstid för kakan eller den liknande tekniken. Informationen kan innehålla din förkortade IP-adress, information om ditt beteende på vår webbplats, referensinformation som anger hur du anslöt dig till vår webbplats eller annan information såsom information om den enhet du använder.

Den rättsliga grunden för behandlingen av personuppgifter som gäller användningen av kakor som är nödvändiga av tekniska skäl är vårt berättigade intresse att förse dig med information, produkter och tjänster på vår webbplats (6.1 f GDPR). Om en kakinställning är viktig istället för absolut nödvändig inhämtar vi ditt samtycke. Vi använder inte absolut nödvändiga kakor eller liknande tekniker för analys-, spårnings- eller reklamsyften. 

Funktionella kakor och liknande tekniker
Vi använder funktionella kakor för att tillhandahålla utökade funktioner och underlätta navigeringen för dig. Vissa inställningar sparas som dina preferenser så att du inte behöver ange dem igen. Vi sparar exempelvis din språkinställning i detta syfte. Behandlingen av dina personuppgifter i detta sammanhang görs baserat på ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR.

Analytiska kakor och liknande tekniker
Vi använder analytiska kakor för att sammanställa statistik och uppdatera designen på vår webbplats. I detta syfte skapar och sparar nedan nämnda leverantörer användarprofiler och permanenta kakor på din dator, telefon eller surfplatta. Det är dessutom möjligt att vi får tillgång till igenkänningsfunktioner för din webbläsare eller terminal (t.ex. digitalt fingeravtryck eller din oavkortade IP-adress). Det låter oss känna igen återkommande besökare och räkna dem som sådana. Dessutom använder vi följande funktioner i samband med mätning av antalet besökare.

Vi berikar pseudonymiserade data med ytterligare data från tredje part. Vi kan registrera demografiska kännetecken hos våra besökare, t.ex. ålder, kön och bostadsort, med denna metod.

När det gäller kakor från Google Analytics har vi säkerställt att de sista siffrorna i din IP-adress maskas och raderas innan de överförs till Google. Google kommer därför endast att ta emot pseudonymiserade IP-adresser för att genomföra analyser. 

Behandlingen av dina personuppgifter i detta sammanhang görs baserat på ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR.

Spårningstekniker från tredje part för marknadsföring
Vi använder spårningstekniker för att visa riktad reklam på andra webbplatser baserade på ditt besök på våra webbplatser och för att hjälpa oss att avgöra hur effektiv vår marknadsföring varit.

Vad är spårning?
När du besöker våra webbplatser är det möjligt att tredjepartsleverantörerna nedan kan uppfatta igenkänningsfaktorer för din webbläsare eller dator, telefon eller surfplatta (t.ex. digitalt fingeravtryck), utvärdera din IP-adress, spara eller granska igenkänningsegenskaper på din enhet (t.ex. kakor) eller få åtkomst till individuella spårningspixlar. Dina individuella egenskaper kan användas av tredje part för att känna igen din dator, telefon eller surfplatta på andra internetsidor. Vi kan begära att tredjepartsleverantören visar reklam baserad på de sidor som du besökt på vår webbplats.

Vad innebär spårning över flera enheter?
Om du loggar in hos tredjepartsleverantören med dina egna användaruppgifter kan igenkänningsegenskaperna hos olika webbläsare och enheter kopplas ihop med varandra. Om tredjepartsleverantören till exempel har skapat en separat funktion för varje bärbar dator, stationär dator, smart telefon eller surfplatta du använder kan dessa individuella funktioner anvisas till varandra så fort du använder en tredjepartstjänst med dina inloggningsuppgifter. Det gör att den tredje parten kan nå våra reklamkampanjer mellan flera olika enheter.

Behandlingen görs baserat på ditt samtycke i enlighet med artikel 6.1 a GDPR.

Vår webbplats riktar sig inte till barn eller minderåriga enligt definitionen i gällande lokal lagstiftning. Behandling av barns personuppgifter krävs inte för att ta del av våra tjänster. Under mycket begränsade omständigheter erbjuder MAM tjänster, såsom ”baby development calendar” eller MAM Baby Club, där vi begär att vårdnadshavaren eller föräldern ger sitt informerade samtycke innan barns uppgifter behandlas. Om du är vårdnadshavare eller förälder och du får reda på att ett barn eller en minderårig har gett oss personuppgifter ber vi dig att kontakta oss här, så ska vi se till att barnets uppgifter raderas.

Vi implementerar lämpliga och tillräckliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot obehörig åtkomst. Vi har installerat en krypteringsmetod på denna webbplats som följer den senaste tekniken. Dina uppgifter överförs från din dator till vår server och vice versa via internet med hjälp av TLS-kryptering. Detta kan du se genom att hänglåset i webbläsarens adressfält är stängt och att adressraden börjar med https://.

Vi kan behålla information om dig så länge det är nödvändigt för oss för att uppfylla de syften som finns angivna i denna integritetspolicy. Vi kan dessutom behålla din information för ytterligare en period om det är tillåtet eller krävs för att, bland annat, fullfölja våra rättsliga skyldigheter, lösa konflikter och verkställa avtal. Där och när lagen så kräver kommer vi att radera dina uppgifter. 

Dataskyddsförordningen (GDPR) ger vissa rättigheter till webbplatsens användare vad gäller behandlingen av deras personuppgifter: 

1. Rätt till tillgång
Du har rätt att få tillgång till information om huruvida dina personuppgifter behandlas och, om så är fallet, få tillgång till de personuppgifter och den information som finns specificerad i artikel 15 GDPR.

2. Rätt till rättelse och radering
Du har rätt att utan onödigt dröjsmål få rättelser av felaktiga personuppgifter om dig rättade och, vid behov, rätt att få ofullständiga personuppgifter kompletterade i enlighet med artikel 16 GDPR.

Du har också rätt att få dina personuppgifter raderade utan onödigt dröjsmål, om någon av orsakerna i artikel 17 GDPR är tillämplig, t.ex. om uppgifterna inte längre är nödvändiga för det avsedda ändamålet.

3. Rätt till begränsning av behandling
Om något av alternativen i artikel 18 GDPR är tillämpligt ska du ha rätt att begränsa behandlingen av dina uppgifter till enbart lagring, t.ex. om du återkallar samtycket till behandlingen, under tiden för en möjlig granskning av fakta hos ett motsvarande fall.

4. Rätt till dataportabilitet
I vissa situationer, angivna i artikel 20 GDPR, har du rätt att få dina personuppgifter i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format eller kräva att dessa uppgifter överförs till en annan tredje part.

5. Rätt att göra invändningar
Om uppgifterna behandlas i enlighet med artikel 6.1 f GDPR (behandlingen är nödvändig för ändamål som rör den personuppgiftsansvariges berättigade intressen) har du rätt att när som helst göra invändningar mot behandlingen av skäl som härrör sig från din specifika situation. Vi kommer då inte längre att behandla dina personuppgifter, såvida det inte finns avgörande berättigade skäl för att behandla dem som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller om det sker för fastställande, utövande eller försvar av rättsliga anspråk. 

6. Automatiserat individuellt beslutsfattande, inbegripet profilering
Som användare av webbplatsen har du rätt att inte bli föremål för ett beslut som har rättsliga följder för dig och som enbart grundas på en automatiserad behandling av dina personuppgifter. Rättslig grund är artikel 22 GDPR. Automatiserat beslutsfattande kan utföras om så krävs för att ingå ett avtal eller för att fullgöra ett avtal, om en nationell inskränkning finns eller om uttryckligt samtycke lämnas. Om något av undantagen gäller garanterar vi lämpliga åtgärder för att skydda dina rättigheter och friheter.

Om du vill utöva dina rättigheter ber vi dig kontakta vårt dataskyddsteam. Kontaktuppgifterna hittar du här.

7. Rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet
I enlighet med artikel 77 GDPR har du rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet om du anser att behandlingen av dina personuppgifter strider mot dataskyddsförordningen. Rättigheten att lämna in ett klagomål kan åberopas framför allt i det medlemsland du bor i, arbetar i eller där den påstådda överträdelsen skett. Om du vill kontakta ansvarig dataskyddsmyndighet för den personuppgiftsansvarige använder du följande kontaktuppgifter: Österreichische Datenschutzbehörde Barichgasse 40-42 1030 Wien, mejl: dsb@dsb.gv.at

Använd gärna vårt kontaktformulär. Skicka oss dina klagomål, förfrågningar eller frågor om din upplevelse av vår webbplats eller behandlingen av dina personuppgifter. Vi ber dig uppge ditt namn, mejladress och land för att få information om ditt konto. Vi ber dig också att frivilligt uppge din titel och ger dig möjlighet att ladda upp en bild om du skulle vilja göra det. Du får svar till den mejladress som du angett i formuläret.
 
För att följa upp din förfrågan vidarebefordras dina personuppgifter till det bolag som är ansvarigt för behandlingen, vilket oftast finns angivet i bolagsinformationen (s.k. impressum). Om din förfrågan gäller ett annat bolag i MAM Baby-koncernen ser vi till att ansvarigt bolag kontaktar dig.

När det gäller klagomål, förfrågningar eller frågor från dig behandlar vi din information utifrån vårt berättigade intresse att ge dig ett svar på din fråga (6.1 f GDPR). Om du vill ingå ett avtal med oss eller om du har frågor om de produkter du köpt och du är en fysisk person är den rättsliga grunden för behandlingen artikel 6.1 b GDPR.

Personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter är det MAM-bolag som har ingått ett avtal med ditt bolag eller med det bolag du representerar. Vi samlar endast in personuppgifter som är nödvändiga för att fullgöra ett avtal eller som är nödvändiga för syftet att genomföra MAMs berättigade intresse. Vi behandlar ditt namn, telefonnummer, mejladress, adress och momsregistreringsnummer i enlighet med artikel 6.1 b och g och f GDPR, eftersom detta är information som är nödvändig för att fullgöra det avtal som ingåtts mellan ditt bolag och MAM. Detta syfte innefattar även kundvård som ingår i din relation med oss. Vi raderar alla uppgifter som är nödvändiga för att fullgöra ett avtal inom 12 månader efter att avtalet avslutats/fullgjorts. Under denna period förvaras uppgifterna endast i syfte att hantera förfrågningar. Observera att uppgifterna inte kommer att raderas förrän eventuella utestående fakturor har betalats. Om eventuella rättsliga bibehållandekrav skulle finnas kommer de berörda uppgifterna att arkiveras under föreskriven period. 

Du är berättigad att hävda dina rättigheter så som registrad enligt avsnitt 9.

Du kan kontakta vårt dataskyddsteam om du har ytterligare frågor, förslag eller önskemål angående dataskydd. Använd mejladressen dataprotection@mambaby.com eller vårt kontaktformulär.