Personvernregler

Hos MAM er din tillit viktig for oss, og vi er forpliktet til å beskytte personvernet ditt når vi behandler din personlige informasjon. I tråd med dette selger vi ikke din personlige informasjon til noen. Når vi deler personlig informasjon med tredjeparter, er dette kun for å tillate dem å utføre tjenester for oss (f.eks. tekniske revisorer, utviklere, ordreoppfyllingsoperasjoner).
Denne personvernerklæringen forklarer detaljert typene personopplysninger vi kan samle inn om deg når du kommuniserer med oss. Den forklarer også hvordan vi bruker personopplysningene dine, hvordan vi lagrer og behandler opplysningene, og hvordan vi beskytter dem.
Her finner du mye informasjon, fordi vi vil at du skal være fullstendig informert om bruken av opplysningene dine og om rettighetene du har når det gjelder dette.
Vi håper avsnittene nedenfor vil gi svar på de spørsmålene du måtte ha, men hvis ikke ber vi deg ta kontakt med oss.
Vi kan endre denne personvernerklæringen fra tid til annen, og vi oppfordrer deg derfor til å gjennomgå den med jevne mellomrom.
MAM Group ("MAM", "vi", "oss", "vårt", "vår" og "våre") har virksomhet i 17 land og samarbeider for å levere våre produkter og tjenester til deg. Derfor kan vi behandle personopplysningene dine innenfor vår gruppe selskaper når det er nødvendig, slik at vi kan levere produkter og tjenester til deg. Dette betyr for eksempel at informasjon angående kjøpet ditt vil bli overført til en annen enhet enn den som er nevnt i impressumet. Du kan imidlertid være trygg på at vi bare overfører personopplysningene dine i samsvar med kravene i EUs personvernforordning (GDPR).
I noen tilfeller kan vi også overføre personopplysninger til tredjeland utenfor EU og EØS i denne sammenheng. I hvert tilfelle har vi sørget for et riktig nivå av personvern.
Behandlingsansvarlig for dette nettstedet er MAM Group – Markedføring og produktutvikling.
MAM Babyartikel GmbH
Lorenz-Mandl-Gasse 50
1160 Wien
Østerrike
Tlf: +43 1 49 141-0
Faks: +43 1 49 141-404
office@mambaby.com
Foretaksnummer: FN 110465Z
Foretaksregistreringskontor: HG Wien
Kammermedlemskap: WKÖ
MVA-nr.: ATU 142 43 503
  • når du besøker et av våre nettsteder
  • når du oppretter en MAM Club-konto hos oss
  • når du oppretter en MAM Service 4 Professionals-konto hos oss
  • når virksomheten din (eller virksomheten du jobber for) har inngått et forretningsforhold med oss for kjøp og salg av produktene våre til detaljmarkedet eller som forhandler eller leverandør (se også avsnitt 11)
  • når du kjøper noe på Internett og sjekker ut som gjest
  • når du handler på nettet – vi samler vi inn informasjon via informasjonskapsler og lignende teknologi – og du kan administrere disse når du besøker nettstedet
  • når du kommuniserer med oss på sosiale medier
  • når du laster ned eller installerer en av appene våre
  • når du på en eller annen måte kontakter oss med spørsmål, klager eller lignende
  • når du deltar i trekninger eller konkurranser
  • når du velger å fullføre undersøkelser vi sender deg
4.1 Opplysninger om bruk av nettstedet
Når du besøker nettstedet vårt, lagres opplysningene som samles inn fra din bruk av nettstedet midlertidig på webserveren vår. Disse opplysningene brukes til statistiske formål for å forbedre nettstedet vårt. Dette datasettet inneholder:
  • informasjon om nettlesertype og versjon som brukes
  • brukerens operativsystem
  • brukerens Internett-leverandør
  • IP-adressen til brukerens enhet forkortet i en slik grad at det ikke er mulig å gjenidentifisere personopplysninger
  • dato og klokkeslett for tilgang
  • tilgangsstatus (fil overført, fil ikke funnet)
  • nettsteder som brukerens system brukte for å nå vårt nettsted
  • nettsteder brukerens system har fått tilgang til via vårt nettsted

Rettslig grunnlag for å behandle disse bruksopplysningene er GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav f. Vi behandler ikke bruksopplysningene i en lengre periode enn øktens varighet.

4.2 Lagring av IP-adressen din
Nettstedet vårt lagrer IP-adressen som overføres av nettleseren din i syv (7) dager, kun med det formål å identifisere, begrense og eliminere angrep på nettstedet vårt.
4.3 Integrasjon av annet teknisk tredjepartsinnhold og funksjoner
Vi bruker tekniske funksjoner og innhold fra tredjepartsleverandørene som er oppført nedenfor, til å vise nettstedene våre. Når du går inn på nettstedet vårt, vil noe innhold lastes ned fra tredjepartsleverandørene som leverer disse funksjonene og dette innholdet. Tredjepartsleverandøren vil dermed bli informert om at du har fått tilgang til nettstedet vårt, og vil motta bruksopplysninger som er teknisk nødvendige for dette formålet.
Vi legger inn dette innholdet basert på vår berettigede interesse i å gjøre nettstedet mer tiltalende og informativt (GDPR art 6, nr. 1, bokstav f). I enkelte tilfeller vil vi be om ditt samtykke via informasjonskapselbanneret (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a).
Dersom du ikke godtar behandlingen av personopplysningene dine av det integrerte tredjepartsinnholdet som er nevnt ovenfor, kan du når som helst protestere mot videre behandling når du bruker nettstedene våre. For å gjøre dette ber vi deg deaktivere nedlastingen av skrifttyper og skript ved å bruke dertil egnede utvidelser og tillegg i nettleseren, for eksempel NoScript.
TABELLE
4.4 MAM for forbrukere – MAM Baby Club
Dersom du ønsker å bli med i MAM Baby Club, vil vi be deg om å gi oss personopplysninger for å registrere deg i klubben, slik at du kan nyte en rekke fordeler.
MAM Club vil gi deg
  • informasjon om MAM og automatiske varsler når nye produkter er tilgjengelige
  • tilgang til MAM Baby Online Shop hvor du kan kjøpe produktene våre
Vi ber deg fylle ut registreringsskjemaet og gi oss følgende opplysninger:
  • tittel
  • fornavn
  • etternavn
  • e-postadresse
  • poststed
  • hvordan du først fikk vite om MAM
For at vi skal kunne bli bedre kjent med deg og tilpasse tjenestene våre i MAM Club, og for at vi skal kunne tilby deg mer interessant innhold i MAM Baby Club (for eksempel personlige produktforslag og rabattkuponger), ber vi deg også om på frivillig basis å gi oss følgende opplysninger:
  • kjønn
  • telefonnummer
  • gateadresse
  • husnummer
  • postnummer
  • land
  • fødselsdato
  • informasjon om graviditeten (fornavn på den ufødte babyen dersom du allerede har valgt et, forventet fødselsdato, forventet kjønn osv.)
  • informasjon om babyens utvikling – om barnet mitt / barna mine (har du allerede barn under 3 år, må du gjerne oppgi navn, fødselsdag, kjønn osv.)
Vi behandler adresse- og kontaktopplysningene for å sende varene du kjøper og for å utføre markedsundersøkelser hvis du godtar denne behandlingen. Opplysninger om graviditeten din og babyens utvikling behandles for å tilby deg personlige nyhetsbrev for å støtte deg på denne viktige reisen.
Hvis du har gitt ditt samtykke, kan vi motta registreringen din for MAM Baby Club og tilknyttede tjenester fra våre partnere eller tilknyttede selskaper. Vi mottar bare opplysningene du har delt på registreringsskjemaet.
Vi ber deg frivillig oppgi opplysninger om kjønn for å segmentere målgruppen vår for markedsundersøkelsesaktiviteter. Se også avsnittet "Informasjon om barn og/eller mindreårige".
Vi vil i tillegg behandle dato og klokkeslett for registreringen for dokumentasjonsformål.
Du kan når som helst endre eller slette profilen på kontoen din. Opplysningene slettes da fra systemet automatisk umiddelbart hvis det ikke er krav om oppbevaring og/eller dersom opplysningene ikke er nødvendige for en bestemt sak (f.eks. ved åpne krav).
Dersom registreringen av informasjonen din er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å gjennomføre tiltak før inngåelsen av en avtale med deg som en fysisk person, vil behandlingen av personopplysningene dine være basert på GDPR art. 6, nr. 1, bokstav b. Dersom du ikke har inngått en avtale med oss og informasjonen ikke er nødvendig for trinn i å inngå en avtale med deg, vil behandlingen være basert på ditt informerte samtykke i samsvar med GDPR artikkel 6, punkt 1, bokstav a.

4.5 MAM for helsepersonell – MAM Service 4 Professionals
Som helsepersonell med tilgang til MAM Service 4 Professionals kan du nyte en rekke fordeler innenfor våre tilgangsbegrensede områder.
Dersom du ønsker å bli med i MAM Service 4 Professionals som helsepersonell, må du registrere deg. Du kan velge å registrere deg eller logge på (i) via MAM-pålogging eller (ii) DocCheck-pålogging. Mer informasjon om dette finnes nedenfor.
Når du har registrert deg, vil du kunne bruke tjenestene våre som er rettet mot helsepersonell. Vi vil gi deg:
  • informasjon om MAM og utviklingsrelatert innhold
  • tilgang til MAM Baby Online Shop hvor du kan kjøpe produktene våre
  • tilgang til MAM Healthcare Network med en oversikt over aktuelle arrangementer og opplæring og tilgang til arrangementer (gjennom nettstedene til arrangørene av arrangementene)
  • tilgang til en studiedatabase som inneholder vitenskapelige studier om utviklingsrelaterte emner med ulike filterfunksjoner
  • tilgang til MAM Science Corner hvor du kan fordype deg og tilegne deg mer kunnskap
  • tilgang til et kvartalsvis MAM Scientific Newsletter
Du kan når som helst endre eller slette profilen på kontoen din. Opplysningene slettes da fra systemet automatisk hvis det ikke er krav om oppbevaring og/eller dersom opplysningene ikke er nødvendige for en bestemt sak (f.eks. ved åpne krav).
Dersom registreringen av informasjonen din er nødvendig for å oppfylle en avtale eller for å gjennomføre tiltak før inngåelsen av en avtale med deg som en fysisk person, vil behandlingen være basert på GDPR art. 6, nr. 1, bokstav b. Dersom du ikke har inngått noen avtale med MAM, og informasjonen ikke er nødvendig for å inngå en avtale med deg, vil behandlingen være basert på ditt informerte samtykke i samsvar med GDPR artikkel 6, nr. 1, bokstav a.
(i) MAM-pålogging for helsepersonell
Oppgi følgende informasjon:
  • tittel
  • fornavn
  • etternavn
  • e-postadresse
  • poststed
  • land
  • arbeidsområde (forskjellige alternativer)
  • yrkesbevis (faglig kvalifikasjon som grad, attest, ID-kort o.l.) Du kan eventuelt sende eller fakse dokumentasjon på kvalifikasjonene dine til faksnummeret eller postadressen som er angitt i registreringsskjemaet.
MAM tilbyr denne spesifikke delen bare for helsepersonell på grunn av det omfattende kunnskapsgrunnlaget, og tjenestene er rettet mot helsepersonell.
For at vi skal kunne bli bedre kjent med deg og tilby deg mer interessant innhold i Service4Professionals (for eksempel personlige produktforslag og rabattkuponger), ber vi deg også om å gi oss følgende opplysninger på frivillig basis:
  • telefonnummer
  • gateadresse
  • gateadresse 2
  • fylke
  • postnummer
  • fødselsdato
  • spesialisering
  • navn på institusjon
  • kommentar
  • kjønn
Vi vil i tillegg behandle dato og klokkeslett for registreringen for dokumentasjonsformål.
(ii) DocCheck-registrering
Vi har innebygd DocCheck-skript slik at det blir lettere å registrere deg og logge deg på med én enkelt pålogging. Skriptet er utviklet av DocCheck Community GmbH. Hvis du velger denne registreringsmetoden, åpnes en egen fane, og du må enten logge på DocCheck eller opprette en DocCheck-konto. Vi har ikke noe ansvar for hvordan personopplysninger behandles av Doc Check. Hvis du bruker enkel pålogging, vil DocCheck motta informasjon om hvordan du bruker vårt tilgangsbegrensede MAM Service 4 Professionals-område.
Vi har innebygd skriptet basert på vår berettigede interesse i å gjøre registreringen og påloggingen enklere, og for å gi deg en enkel påloggingsmetode (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f). Dersom du registrerer deg på DocCheck, gir du ditt samtykke til DocCheck Community GmbH. Vær oppmerksom på at du ikke vil kunne bruke DocCheck-påloggingen på vårt MAM-nettsted dersom du trekker tilbake samtykket til DocChecks behandling av personopplysningene dine.
Se DocChecks personvernregler for mer informasjon om behandlingen av opplysningene: http://info.doccheck.com/com/privacy/
4.6 Produkter og nettbutikk
Kunder og helsepersonell kan kjøpe produktene våre i nettbutikken vår. Når du skal fullføre et kjøp, blir du bedt om å registrere deg på nettstedet vårt. Vi har integrert en Shopware 6-løsning, noe som betyr at personopplysningene dine og informasjon knyttet til kjøpet vil bli overført til Tyskland. Vi har inngått tilbørlige personvernavtaler og sørger for at informasjonen din er trygg. Når du gjør et kjøp, ber vi deg om å gi oss adresseopplysninger slik at vi kan sende MAM Baby-produktene til deg.
Hvis du er forbruker eller helsepersonell, vil behandlingen av personopplysningene dine foregå basert på det rettslige grunnlaget som er gitt i GDPR art. 6, nr. 1, bokstav b, dvs. behandling av opplysninger med formål om å oppfylle en avtale eller gjennomføre tiltak før en avtaleinngåelse. Dersom du har en virksomhet og ønsker å bestille produktene våre for virksomheten, foregår behandlingen basert på vår berettigede interesse i å levere produktene til deg (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f).
4.7 Betalingsprosess
Vi behandler bare ordreopplysningene, fakturabeløpet, faktureringsfristene og beskrivelsen av varen(e) for å bekrefte at vi har mottatt betalingen din fra en av betalingsleverandørene. Du blir sendt til en annen plattform for å fullføre betalingsprosessen, avhengig av hvilken betalingsmetode du har valgt. Du kan bruke "Pay with PayPal" (Paypal Holdings Inc.), "Klarna" (Klarna Bank AB), Visa eller Mastercard til betaling. Leverandørene og kredittkortselskapene behandler opplysningene dine i sin rolle som en egen behandlingsansvarlig som er uavhengig av oss.
Mengden personopplysninger knyttet til betalingsopplysningene dine som behandles, er forskjellig for hver av betalingsmetodene. Hvis du ønsker å motta mer informasjon om kategoriene personopplysninger som behandles, og operasjonen generelt, må du lese personvernreglene for den aktuelle leverandøren.
Vi behandler betalingsinformasjonen din i henhold til GDPR art. 6, nr. 1, bokstav b for å oppfylle en avtale, dersom du er en fysisk person, eller basert på vår berettigede interesse i å motta betaling dersom du er en virksomhet (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f). Betalingsmetoden og overføringen av data til en av betalingsleverandørene kan frivillig velges av deg i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a.
4.8 Kundetilfredshetsundersøkelser
Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre produkter og tjenester. I løpet av kjøpsprosessen vil vi be deg om å gi samtykke til å delta i kundetilfredshetsundersøkelser, og vi vil bare sende deg slike undersøkelser dersom du tidligere har gitt samtykke til å delta. Hvis du har gitt ditt samtykke, kan vi motta registreringen av abonnement fra deg på undersøkelser fra våre partnere eller tilknyttede selskaper. Hvis du har gitt samtykke til å delta, vil vi i så fall overføre e-postadressen din til Netigate AB og Survalyzer AG, slik at invitasjonene til undersøkelsen kan sendes ut.
Netigate AB og Survalyzer AG behandler navn, dato, klokkeslett for deltakelse og svarene dine. Svarene dine på kundeundersøkelsen lagres ikke med tilknytning til deg, men de lagres separat og aggregert for statistiske evalueringsformål, med mindre du frivillig oppgir kontaktinformasjon i undersøkelsen. Hvis du vil at vi skal kontakte deg basert på tilbakemeldingene dine, må du oppgi kontaktinformasjonen din i rubrikken for det i undersøkelsen.
Vi har inngått databehandlingsavtaler for å sikre at nødvendige tiltak blir iverksatt for å beskytte dine personopplysninger. Behandlingen av dine personopplysninger i undersøkelsen er basert på ditt frivillige samtykke (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a). Vær oppmerksom på at det ikke får negative konsekvenser for deg dersom du bestemmer deg for ikke å delta i undersøkelsene. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt, med fremtidig virkning, ved å kontakte oss ved hjelp av kontaktskjemaet.
4.9 Nyhetsbrev til kunder – "Min personlige graviditetskalender" og "Babyutviklingskalender"
Du kan abonnere gratis på nyhetsbrevene "Min personlige graviditetskalender" og/eller "babyutviklingskalender" på nettstedet vårt under registreringsprosessen. Hvis du har gitt ditt samtykke, kan vi motta registreringen av abonnement fra deg på nyhetsbrev fra våre partnere eller tilknyttede selskaper. Når du registrerer deg for nyhetsbrevet, ber vi deg separat om å oppgi navn og e-postadresse frivillig til dette formålet. Vi vil også lagre dato og klokkeslett for registreringen for dokumentasjonsformål. Når du registrerer deg, vil du motta en e-postbekreftelse fra oss, og når du har klikket på lenken, vil du begynne å motta det valgte nyhetsbrevet.
Vi behandler opplysningene basert på ditt samtykke (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a) for å kunne levere disse nyhetsbrevene til deg. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ditt ved å bruke avmeldingslenken på slutten av hver e-post. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, skal vi sørge for at du ikke mottar flere markedsføringsbrev fra oss. Du kan også sende oss en forespørsel via kontaktmetodene som du finner her.
Vær oppmerksom på at vi vil fortsette å lagre e-postadressen din for å levere varer og tjenester dersom vi har et pågående avtaleforhold, og dersom du sender oss et spørsmål som vi vil besvare via e-post.
4.10 Nyhetsbrev for helsepersonell
Hvis du er registrert helsepersonell, kan du abonnere på det vitenskapelige nyhetsbrevet vårt helt gratis. Dette nyhetsbrevet sendes ut hvert kvartal. Hvis du ønsker å motta nyhetsbrevet, vil vi hente inn et separat samtykke fra deg. Vi vil også lagre dato og klokkeslett for registreringen for dokumentasjonsformål. Når du registrerer deg, vil du motta en e-postbekreftelse fra oss, og når du har klikket på lenken, vil du begynne å motta det valgte nyhetsbrevet.
Vi behandler opplysningene basert på ditt samtykke (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a). Du kan når som helst trekke tilbake samtykket ved å oppdatere preferansene dine i innstillingene, ved å bruke avmeldingslenken på slutten av hver e-post. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt, skal vi sørge for at du ikke mottar flere markedsføringsbrev fra oss. Du kan også sende oss en forespørsel via kontaktmetodene i avsnitt 20.
Vær oppmerksom på at vi vil fortsette å lagre e-postadressen din for å levere våre varer og tjenester dersom vi har et pågående avtaleforhold, og dersom du sender oss et spørsmål som vi vil besvare via e-post.
4.11 E-post som bekrefter vare på lager
Du kan abonnere på en engangsutsendelse av e-post med informasjon om når et gitt produkt er på lager igjen. Vi behandler ikke e-postadressen din for noe annet formål, med mindre du samtykker i behandlingen av opplysningene dine for å motta våre nyhetsbrev, eller hvis vi har et pågående avtaleforhold med deg.
Vi behandler opplysningene basert på ditt samtykke (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a) med formål om å levere denne tjenesten til deg. Du kan når som helst og uten kostnad trekke tilbake samtykket ved å kontakte oss her dersom du ikke lenger er interessert i å motta engangsvarselet.
4.12 Loddtrekninger og konkurranser
Du kan delta i loddtrekninger og konkurranser på nettstedet og i nyhetsbrevene våre. Hvis du vil delta i en loddtrekning eller konkurranse, vil vi be deg om visse personopplysninger som navn og e-postadresse. Vi registrerer også når du ble med i hvilken konkurranse. Vi vil bruke denne informasjonen til å bekrefte deltakelsen og/eller varsle deg om at du er valgt som vinner. I noen tilfeller vil vi motta støtte fra tredjeparter til å utføre visse aktiveringer. Vi vil informere deg om det før vi overfører opplysningene dine til en mottaker. Vi sletter personopplysningene dine når loddtrekningene eller konkurransene ikke lenger er aktive.
Du kan bli med i loddtrekningene og konkurransene basert på ditt samtykke i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a. Du kan trekke tilbake samtykket ved å kontakte oss ved hjelp av informasjonen her.
4.13 Overføring av opplysninger til tjenesteleverandører
Vi har som mål å åpent informere deg om overføring av personopplysningene dine til tjenesteleverandører som støtter oss i å tilby deg våre produkter og tjenester. Vi bruker en rekke tjenesteleverandører som støtter oss i å organisere vår nettbutikk og tilhørende leveringstjenester. Vi får også teknisk støtte fra byråer og informasjonssikkerhetsspesialister for å sørge for at personopplysningene dine behandles på en sikker måte. Vi overfører bare personopplysninger hvis nødvendige personvernavtaler er inngått, og hvis vi kan garantere et tilbørlig nivå av personvern i samsvar med GDPR.
4.14 Lenker til sosiale medier
Vi plasserer knapper til forskjellige sosiale medier på plattformen vår. Du kan finne knapper på dette nettstedet til sosiale medier som Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest og YouTube. Vi viser bare knapper på plattformen vår, og vi integrerer ikke plugin-moduler for sosiale medier. Personopplysninger fra deg overføres bare til leverandøren av sosiale medier dersom du trykker på knappen. Hvis du allerede er logget inn på det aktuelle sosiale mediet, kan leverandøren av det sosiale mediet også bruke disse opplysningene til å identifisere brukernavnet ditt – og muligens til og med ditt virkelige navn – når du klikker på knappen. Vi har ingen kontroll over omfanget, arten og formålet med databehandlingen som utføres av den sosiale medietjenesten.
Du finner mer informasjon om personvern på sosiale plattformer i personvernreglene for de enkelte sosiale medieplattformene.
4.15 YouTube-videoer
Nettstedet vårt inneholder videoer som ikke er lagret på våre servere. Hvis du går inn på våre nettsteder med innebygde videoer, lastes det ned innhold fra tredjepartsleverandøren YouTube, som leverer videoene. Denne operasjonen vil gi YouTube informasjon om din tilgang til nettstedet vårt, og det overføres informasjon om IP-adressen din. Vi har ingen innflytelse på videre databehandling på YouTubes side. Når vi legger inn videoene, passer vi imidlertid på å aktivere modusen for utvidet personvern som tilbys av YouTube. Modusen for utvidet personvern betyr at YouTube ikke vil plassere noen informasjonskapsler på enheten din. Innenfor denne operasjonen overføres opplysningene dine basert på vår berettigede interesse i å vise nettstedet på den mest praktiske og informative måten i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f.
Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små biter av data som lagres og leses på sluttenheten din. Programvaren på enheten din, f.eks. en nettleser, kan lagre informasjonskapsler og sende dem tilbake når du besøker nettstedet for andre gang. Informasjonskapsler kan inneholde informasjon som muliggjør gjenkjenning av enheten som brukes. Imidlertid inneholder informasjonskapsler i noen tilfeller bare informasjon om visse innstillinger som ikke tillater oss å identifisere deg. Noen informasjonskapsler kan være nødvendige for å muliggjøre brukerveiledning, sikkerhet og den generelle utførelsen av nettstedet. Hvis et nettsted er utviklet, finnes det forskjellige alternativer for å få tilgang til informasjon du lagrer på enheten din, eller vi kan lagre litt informasjon for å få en mer utfyllende forståelse av interessene dine. Noen implementeres via informasjonskapsler og andre via lignende teknologi som behandler personopplysningene dine. Vi bruker også lignende teknologi som ligner mye på informasjonskapsler, men som oppnås på andre måter (for eksempel lokalt delte objekter, fingeravtrykksteknikker osv.).
Hva er øktsbaserte og permanente informasjonskapsler?
Det skilles mellom øktsbaserte informasjonskapsler som slettes når du lukker nettleseren, og permanente informasjonskapsler som lagres selv etter at besøket ditt har utløpt. Vi informerer deg om varigheten på lagringen av hver informasjonskapsel eller lignende teknologi i tabellene nedenfor.
Hva er informasjonskapsler fra førsteparter og tredjeparter?
Hvis informasjonskapselen plasseres direkte av nettstedet brukeren besøker, er det en informasjonskapsel fra en førstepart. Dersom det derimot er et annet domene enn det brukeren besøker, som plasserer informasjonskapselen, snakker vi om en informasjonskapsel fra en tredjepart. En informasjonskapsel fra en tredjepart plasseres vanligvis når nettstedet har et innebygd element fra et annet nettsted, og nettleseren henter elementet fra det andre nettstedet. Det kan for eksempel gjelde bilder, annonser eller informasjonskapsler.
Hvilke ulike kategorier av informasjonskapsler finnes på dette nettstedet?
Informasjonskapsler og annen teknologi kan ha ulike behandlingsformål. Nettstedet vårt bruker ulike kategorier av informasjonskapsler og lignende teknologi, som beskrevet nedenfor. Vi sørger for å informere deg om hvordan vi bruker hver av teknologiene på nettstedet vårt.
Hva er det rettslige grunnlaget for behandling av informasjonskapsler?
Når vi behandler "strengt nødvendige informasjonskapsler og lignende teknologi", gjør vi det i samsvar med våre berettigede formål som forklart nedenfor, i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f.
Når det gjelder andre kategorier av informasjonskapsler eller lignende teknologi, behandler vi personopplysningene dine basert på ditt samtykke i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a. Vi vil i slike tilfeller innhente ditt tidligere samtykke og registrere det via informasjonskapselbanneret vårt.
Hvis du vil endre preferansene dine, kan du klikke her. Vær oppmerksom på at hvis visse informasjonskapsler eller lignende teknologier er deaktivert for nettstedet, vil det kanskje ikke lenger være mulig å bruke alle funksjonene som nettstedet tilbyr.
Strengt nødvendige informasjonskapsler og lignende teknologi
Strengt nødvendige informasjonskapsler er avgjørende for å gi deg tjenestene du ber om på nettstedet vårt. Disse inkluderer tekniske ressurser for å sikre at siden lastes raskt og at du kan se siden på ulike enheter. Vi kan også bruke strengt nødvendige informasjonskapsler for å oppfylle våre forpliktelser, for eksempel ved å skaffe og registrere ditt samtykke. Disse informasjonskapslene lagrer forskjellige kategorier av personopplysninger som avhenger av omfanget, formålet og oppbevaringsperioden for informasjonskapselen eller den lignende teknologien. Informasjonen kan inneholde din forkortede IP-adresse, informasjon om atferden din på nettstedet vårt, henvisningsinformasjon som forklarer hvordan du kom til nettstedet vårt, eller annen informasjon som f.eks. informasjon om enheten du bruker.
Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger når det gjelder bruk av informasjonskapsler som er nødvendige av tekniske årsaker, er vår berettigede interesse i å gi deg informasjonen, produktene og tjenestene på nettstedet vårt (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f). Hvis en informasjonskapselinnstilling heller er ganske viktig enn strengt nødvendig, vil vi innhente ditt samtykke. Vi bruker ikke strengt nødvendige informasjonskapsler eller lignende teknologi til analyse-, sporings- eller reklameformål.
Vi bruker følgende strengt nødvendige informasjonskapsler:
TABELLE

Funksjonsbaserte informasjonskapsler og lignende teknologi
Vi bruker funksjonsbaserte informasjonskapsler for å gi deg utvidede funksjoner og for å lette navigasjonen. Enkelte innstillinger lagres som preferanser, slik at du ikke trenger å angi dem igjen. For eksempel lagrer vi språkinnstillingene dine til dette formålet. Behandlingen av personopplysningene dine i denne sammenhengen utføres basert på samtykket du har gitt iht. GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a.

TABELLE

Analytiske informasjonskapsler og lignende teknologi
Vi bruker analytiske informasjonskapsler for å lage statistikk og for å oppdatere utformingen av nettstedet. For dette formålet oppretter og lagrer leverandørene som er nevnt nedenfor, brukerprofiler og permanente informasjonskapsler på sluttenheten din. I tillegg er det mulig at vi får tilgang til gjenkjenningsfunksjoner for nettleseren eller terminalenheten din (f.eks. fingeravtrykk fra nettleser eller den uforkortede IP-adressen). Dette vil tillate oss å gjenkjenne besøkende som kommer tilbake, og vi kan telle dem som det. I tillegg bruker vi følgende funksjoner i sammenheng med måling av besøkende:
Vi beriker de pseudonyme dataene med tilleggsdata levert av tredjeparter. Vi kan registrere demografiske egenskaper hos våre besøkende ved å bruke denne metoden, for eksempel alder, kjønn og bosted.
Når det gjelder Google Analytics-informasjonskapsler, har vi sørget for at de siste sifrene i IP-adressen din blir maskert og slettet før vi overfører den til Google. Google vil derfor bare motta pseudonyme IP-adresser for å utføre de analytiske funksjonene.
Behandlingen av personopplysningene dine i denne sammenhengen utføres basert på samtykket du har gitt iht. GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a.
TABELLE

Tredjeparts sporingsteknologier for reklameformål
Vi bruker sporingsteknologier for å vise målrettet reklame på andre nettsteder basert på ditt besøk på våre nettsteder og for å hjelpe oss med å avgjøre hvor effektiv vår annonseringsinnsats har vært.
Hva er sporing?
Når du besøker våre nettsteder, er det mulig at tredjepartsleverandørene som er oppført nedenfor kan hente frem gjenkjenningsfunksjoner for nettleseren eller sluttenheten din (f.eks. nettleserens fingeravtrykk), evaluere IP-adressen din, lagre eller gjennomgå gjenkjenningsfunksjoner på sluttenheten (f.eks. informasjonskapsler) eller få tilgang til individuelle sporingspiksler. De individuelle kjennetegnene dine kan brukes av tredjeparter til å gjenkjenne sluttenheten din på andre nettsteder. Vi kan be relevante tredjepartsleverandører om å vise annonser basert på sidene du har besøkt på nettstedet vårt.
Hva betyr sporing på flere enheter?
Hvis du logger på tredjepartsleverandøren med dine egne brukeropplysninger, kan gjenkjennelsesfunksjonene til forskjellige nettlesere og sluttenheter kobles til hverandre. Hvis for eksempel tredjepartsleverandøren har opprettet et eget kjennetegn for hver av de bærbare datamaskinene, stasjonære datamaskinene, smarttelefonene eller nettbrettene du bruker, kan disse individuelle kjennetegnene knyttes sammen så snart du bruker en tredjepartstjeneste med dine påloggingsopplysninger. Dette gjør det mulig for tredjeparten å rette annonseringskampanjene våre mot flere enheter.
Behandlingen foregår basert på ditt samtykke i samsvar med GDPR art. 6, nr. 1, bokstav a.
TABELLE
Nettstedet vårt har ikke som mål å rette seg mot barn eller mindreårige som definert i gjeldende lokale lover. Behandling av barns personopplysninger er ikke nødvendig for å levere våre tjenester. MAM tilbyr under svært begrensede omstendigheter tjenester der vi ber foresatte eller foreldre om å gi informert samtykke før vi behandler barns opplysninger, deriblant babyutviklingskalenderen eller MAM Baby Club. Dersom du er foresatt eller forelder og du blir klar over at et barn eller en mindreårig har gitt oss personopplysninger, kan du ta kontakt med oss her, så vil vi sørge for at barnas opplysninger blir slettet.
Vi implementerer egnede og tilstrekkelige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte opplysningene dine mot uautorisert tilgang. Vi har implementert en krypteringsmetode på dette nettstedet i samsvar med moderne teknikk. Opplysningene dine overføres fra datamaskinen din til serveren vår og omvendt via Internett ved hjelp av TLS-kryptering. Du kan vanligvis gjenkjenne dette ved at låsesymbolet i statuslinjen i nettleseren din er lukket og adresselinjen begynner med https://.
Vi kan beholde informasjon om deg så lenge det er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle formålene som er beskrevet i disse personvernreglene. I tillegg kan vi beholde informasjonen din i en ytterligere periode som er tillatt eller påkrevd for blant annet å oppfylle våre juridiske forpliktelser, løse tvister og håndheve avtaler. Hvor og når det kreves av gjeldende lov, vil vi slette informasjonen din. 
GDPR gir visse rettigheter til nettstedsbrukere angående behandling av deres personopplysninger:
1. Rett til innsyn
Du har rett til å få bekreftelse på om personopplysninger om deg blir behandlet, og der det er tilfellet, tilgang til personopplysningene og informasjonen som er spesifisert i GDPR art. 15.
2. Rett til retting og sletting
Du har rett til å få uriktige personopplysninger om deg selv rettet uten ugrunnet opphold og, om nødvendig, rett til å få ufullstendige personopplysninger komplettert iht. GDPR art. 16.
Du har også rett til å få personopplysninger om deg selv slettet uten ugrunnet opphold dersom en av årsakene som er angitt i GDPR art. 17 gjør seg gjeldende, f.eks. dersom opplysningene ikke lenger er nødvendige for det tiltenkte formålet.
3. Rett til begrensning av behandling
Dersom et av vilkårene angitt i GDPR art. 18 gjør seg gjeldende, skal du ha rett til å begrense behandlingen av dataene til kun lagring, f.eks. dersom du trekker tilbake samtykket til behandlingen, så lenge det tar å eventuelt undersøke fakta i en tilsvarende sak.
4. Rett til dataportabilitet
I visse situasjoner, angitt i GDPR art. 20, har du rett til å motta personopplysningene om deg i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format eller kreve overføring av opplysningene til en annen tredjepart.
5. Rett til å protestere
Hvis opplysningene behandles i henhold til GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f (behandling knyttet til formål knyttet til den behandlingsansvarliges berettigede interesser),har du rett til å protester mot behandlingen når som helst av grunner som gjelder din bestemte situasjon. Da vil vi ikke lenger behandle personopplysningene dine, med mindre det er beviselig tvingende berettiget grunnlag for å behandle dem, som overstyrer dine interesser, rettigheter og friheter, eller dersom behandlingen tjener formålet med å fastsette, gjøre gjeldende eller forsvare rettskrav.
6. Automatiserte avgjørelser i enkeltsaker inkludert profilering
Som nettstedsbruker har du rett til ikke å bli underlagt en avgjørelse som har en juridisk effekt på deg eller som påvirker deg i vesentlig grad, og som bare er basert på en automatisk behandling av personopplysningene dine. Rettslig grunnlag er GDPR art. 22. Automatisert beslutningstaking kan utføres hvis det er nødvendig for å inngå en avtale eller for å oppfylle en avtale, dersom det foreligger et nasjonalt unntak eller det gis eksplisitt samtykke. Hvis noen av unntakene gjelder, garanterer vi passende tiltak for å beskytte rettighetene og frihetene dine.
Hvis du ønsker å utøve dine rettigheter, kan du ta kontakt med vårt personvernteam. Du finner kontaktinformasjonen deres her.
7. Rett til å klage til en tilsynsmyndighet
Iht. GDPR art. 77 har du rett til å klage til en tilsynsmyndighet hvis du mener at behandlingen av opplysningene om deg er i strid med personvernreglene. Retten til å inngi en klage kan påberopes spesielt i medlemsstaten der du har bosted eller arbeidssted eller stedet for den påståtte overtredelsen. Dersom du ønsker å henvende deg til datatilsynsmyndigheten i den behandlingsansvarliges område, kan du bruke følgende kontaktinformasjon: Österreichische Datenschutzbehörde Barichgasse 40-42 1030 Wien, e-post: dsb@dsb.gv.at
Vi inviterer deg til å kontakte oss via kontaktskjemaet. Du kan sende oss eventuelle klager eller spørsmål angående opplevelser du har hatt på nettstedet eller behandlingen av personopplysningene dine. Vi ber deg oppgi navn, e-postadresse og land for å knytte informasjonen til kontoen din. Vi ber deg i tillegg om å frivillig gi oss tittelen din, og vi gir deg muligheten til å laste opp et bilde hvis du ønsker det. Du vil motta svar på e-postadressen du oppga på skjemaet.
For å følge opp forespørselen din blir personopplysningene dine videresendt til selskapet som er ansvarlig for behandlingen, og som vanligvis er oppgitt i impressumet. Dersom spørsmålet ditt er relatert til et annet selskap i MAM Baby-selskapskonsernet, vil vi sørge for at det ansvarlige selskapet kontakter deg.
Når det gjelder klager eller spørsmål, behandler vi informasjonen din basert på din berettigede interesse i å få et svar på spørsmålet ditt (GDPR art. 6, nr. 1, bokstav f). Hvis du ønsker å inngå en avtale med oss, eller hvis du har spørsmål angående produkter du har kjøpt og du er en fysisk person, er det rettslige grunnlaget for behandlingen under disse begrensede omstendighetene GDPR art. 6, nr.1, bokstav b.
Behandlingsansvarlig for personopplysningene dine er MAM-enheten som har inngått en kontrakt med selskapet ditt, eller selskapet du representerer. Vi samler bare inn personopplysninger som er nødvendige for å oppfylle en kontrakt, eller som er nødvendige for å oppfylle en berettiget interesse for MAM. Vi behandler navn, telefonnummer, e-postadresse, postadresse og skatte-ID i henhold til GDPR art. 6, nr. 1, bokstav b, g og f, da denne informasjonen er nødvendig for å oppfylle avtalen som er inngått mellom ditt selskap og MAM. Dette formålet omfatter også kundebehandling relatert til forholdet ditt med oss. Vi sletter informasjon som er nødvendig for oppfyllelse av en avtale, innen 12 måneder etter avtalens opphør/oppfyllelse. I løpet av denne perioden vil informasjonen bare oppbevares for å besvare spørsmål. Vær oppmerksom på at informasjonen ikke blir slettet før alle utestående fakturaer er betalt. Dersom det foreligger rettslige krav om lagring, arkiveres informasjonen det gjelder i den foreskrevne perioden.
Du har rett til å håndheve dine rettigheter som den registrerte, som nevnt i avsnitt 9.
Ta kontakt med vårt personvernteam hvis du har flere spørsmål, forslag eller ønsker vedrørende personvern. Bruk e-postadressen (dataprotection@mambaby.com) eller kontaktskjemaet vårt.